ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 54.000.000 ΕΥΡΩ!!!

Το κολοσσιαίο ποσό των 54 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιραστούν οκτώ κόμματα! Ακόμα και το κόμμα «Δημιουργία Ξανά» που πήρε κάτι παραπάνω από 1,5% παίρνει «για τον κόπο του» 750.000 ευρώ! Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν φάρσα, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα.

Και το ερώτημα είναι: Για να λειτουργήσει η δημοκρατία χρειάζονται κόμματα-πολυεκατομμυριούχοι; Όποιος νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει στην χώρα, ας το κάνει και ας ζητήσει από τους ψηφοφόρους του να τον ενισχύσουν. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να ενισχύουν τις κομματικές παρέες;

Στην εποχή του διαδικτύου που η επικοινωνία είναι σχεδόν δωρεάν πληρώνουμε 54 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για ποιο λόγο; Για να έχουμε δημοκρατία; Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση; Να υπάρχουν κάποιοι που νέμονται το δημόσιο χρήμα εις υγεία των κορόϊδων ψηφοφόρων που όχι απλώς πένονται, αλλά αυτοκτονούν από την πείνα και την εξαθλίωση; Το αστείο είναι ότι υποτίθεται πως τα χρήματα αυτά δίδονται για να είναι τα κόμματα … ανεξάρτητα και οι επιχειρηματίες να μην τα ελέγχουν! Την πολιτική ιστορία από το 1974 και ένθεν και το πόσο ανεξάρτητα και μη διαπλεκόμενα είναι,νομίζουμε ότι όλοι το γνωρίζουμε.

Μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να μην πληρώνει τους φαρμακοποιούς για να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους οι ασφαλιζόμενοι, που σε αρκετές περιπτώσεις θα τους κρατήσουν στη ζωή, αλλά λεφτά και μάλιστα 54 εκατ. ευρώ υπάρχουν για τα κόμματα!

Άραγε τουλάχιστον θα δείξουν τη στοιχειώδη ευαισθησία να δώσουν έστω ένα μέρος της επιχορήγησής τους για να βοηθήσουν την ελληνική κοινωνία έμπρακτα;

Δείτε πώς θα μοιραστούν τα 54 εκ. ευρώ της κρατικής επιχορήγησης στα πολιτικά κόμματα; Πόσα χρήματα θα εισπράξει το κάθε κόμμα ξεχωριστά;

Οι κάλπες της 17ης Ιουνίου είναι αυτές που καθόρισαν, συν τοις άλλοις, πόσο θα γεμίσουν οι κουμπαράδες των κομμάτων. Αναλόγως της εκλογικής δύναμής του, κάθε πολιτικός σχηματισμός λαμβάνει μερίδιο από την κρατική επιχορήγηση.

Τα χρήματα που θα πάρει κάθε κόμμα από την κρατική επιχορήγηση:

Νέα Δημοκρατία 15,4 εκ. ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ 14,1 εκ. ευρώ

ΠΑΣΟΚ 7,5 εκ. ευρώ

Ανεξάρτητοι Έλληνες 4 εκ. ευρώ

Χρυσή Αυγή 3,75 εκ. ευρώ

ΚΚΕ 3,95 εκ. ευρώ

ΔΗΜΑΡ 3,4 εκ. ευρώ

Ως όριο για την εξασφάλιση του… δικαιώματος είσπραξης έχει τεθεί το ποσοστό του 1,50%. Έτσι, ο συνασπισμός των πολιτικών σχηματισμών Δημιουργία Ξανά και Δράση έχει λαμβάνειν 750.000 ευρώ.

Σχολιάστε