ΟΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ

Πιστοί στις αρχές και στους στόχους μας, φιλοδοξούμε να γίνει ο ιστοχώρος μας ένα βήμα για την ελεύθερη έκφραση τών συναδέλφων μας απ’ όλη τη χώρα, αλλά και τών συλλειτουργών και τών εργαζομένων στο χώρο τής Δικαιοσύνης, που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, ανεξαρτήτως αν είναι μέλη μας ή όχι. Φιλοδοξούμε να γίνει   ένας κοινός τόπος ενημέρωσης, προβληματισμού, γόνιμου διαλόγου, ανταλλαγής πληροφοριών, προτάσεων και συντονισμού δράσεων.

Στα πλαίσια αυτά, πέραν τής δυνατότητας τού σχολιασμού τών αναρτήσεων, μπορείτε να μας στέλνετε (είτε είστε, είτε δεν είστε μέλη μας) άρθρα, πληροφορίες και ό,τι άλλο θεωρείτε χρήσιμο για την επίτευξη τών κοινών στόχων μας, προκειμένου να τα αναρτήσουμε αυτοτελώς (αποστολή στο:  enomenoi_adesmeutoi.dikigoroi@yahoo.gr).

Είναι, επομένως, ελεύθερη η ανάρτηση σχολιασμών – απόψεων με στόχο την προώθηση τού δημόσιου διαλόγου σε καθεστώς ελευθερίας και δημοκρατίας. Μοναδική και απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο σεβασμός και η προστασία τής ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσωπικότητας. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η δημοσίευση σχολίων  με υβριστικό – προσβλητικό και χυδαίο – άσεμνο περιεχόμενο.

Διευκρινίζεται, ότι η δυνατότητα ελεύθερης δημοσίευσης τών προσωπικών απόψεων, αντιλήψεων και τών πληροφοριών τών αναγνωστών τού ιστοχώρου μας, δεν σημαίνει, ότι οι διαχειριστές του και οι «Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι» υιοθετούν ή συμμερίζονται ή αποδέχονται το περιεχόμενο τών δημοσιεύσεων αυτών ή εγγυώνται για την αλήθεια – ακρίβειά του. Ως εκ τούτου, ουδόλως ευθύνονται για το περιεχόμενό τους. Μόνο τα κείμενα τών «Ενωμένων Αδέσμευτων Δικηγόρων» εκφράζουν τις απόψεις τους. Όλα τα υπόλοιπα κείμενα, που θα αναρτώνται, αποτελούν προσωπικές θέσεις τών συντακτών τους.

Επιπλέον οι διαχειριστές τού ιστοχώρου ΔΕΝ φέρουν ευθύνη και για τα εξής: α) Για τις ιστοσελίδες στις οποίες παραπέμπουν οι δεσμοί – links, που περιλαμβάνονται σε αυτόν και  β) Για τυχόν ανακρίβειες ή αναληθείς πληροφορίες τών πηγών πληροφόρησης, οι οποίες (πηγές) αναφέρονται ρητά.

Αν βλέπετε διαφημίσεις στον ιστοχώρο μας, αυτές έχουν τοποθετηθεί από την εταιρεία WORDPRESS και όχι από εμάς. Ο ιστότοπός μας ΔΕΝ έχει τον παραμικρό εμπορικό – κερδοσκοπικό σκοπό ή χαρακτήρα. Επισημαίνεται, ότι ΔΕΝ παρέχει νομικές συμβουλές οποιουδήποτε είδους και ΔΕΝ λειτουργεί ως μέσο, αφενός για τους πολίτες, ανεύρεσης δικηγόρων και αφετέρου για τους δικηγόρους, ανεύρεσης πελατών.

Η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο, στον ιστοχώρο μας, συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω αρχών – όρων. Σε περίπτωση παραβίασής τους, καθώς και παραβίασης διάταξης νόμου (σε σχέση με πνευματική ιδιοκτησία, κλπ), οι διαχειριστές διατηρούν το δικαίωμα να προβαίνουν σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την ορθή λειτουργία τού ιστοχώρου (π.χ. διαγραφή σχολίων – κειμένων).

ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ

2 Comments

  1. Παρακαλώ μπορεί να μου απαντήσει κάποιος στα ερωτήματα μου;;
    1) Ο Δικηγορικός Σύλλογος για τον παρακρατηθέντα φόρο 15% επί των μερισμάτων, μας
    δίνει κάποια βεβαίωση, όπως γίνεται από τους υπόχρεους πελάτες μας;
    2) Τα μερίσματα και το εισόδημα απο τον διανεμητικό λογαριασμό καταχωρούνται στο
    Βιβλίο Εσόδων-Εξόδων ;;
    3) Οι ασφαλιστικές εισφορές γράφονται στο Βιβλίο Εσόδων-Εξόδων σαν έξοδο ή στον
    κωδ 053 στο εντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης ;;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας,
    Ιουλία Αθανασοπούλου

    1. Συνάδελφε, σε σχέση με τα μερίσματα σε παραπέμπουμε στις παρακάτω ανακοινώσεις που έχουν αναρτήσει ο ΔΣΑ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών για το θέμα αυτό:
      1) Φορολογική αντιμετώπιση και καταχώρηση στην περιοδική και εκκαθαριστική δήλωση του «μερίσματος». http://www.dsa.gr/index.phtml?url=economics&categ=Οικονομικά&id=2542117&search=&searchkeywords=
      2) Τρόπος καταχώρισης μερίσματος στα βιβλία των δικηγόρων http://www.dsa.gr/word_docs/merisma_7-4-2011.pdf, http://www.dspatras.gr/v2/attachments/article/1956/_ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ.doc

      Επιπλέον οι σύλλογοι δίνουν στο τέλος συνολική βεβαίωση – κατάσταση των μερισμάτων όπου αναγράφεται και ο φόρος.

Σχολιάστε