ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ / Επιπτώσεις / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΚΛΟΓΕΣ / ΕΥΡΩΖΩΝΗ / Κυβέρνηση / Κόμματα / Κοινωνικός ρόλος / Κοινοβούλιο / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / Προτάσεις Διεξόδου / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ». ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ – ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ (ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΛΟΥΡΑ)

oxi-765x510

Του Δημήτρη Κλούρα

Αύριο ξημερώνει μία μεγάλη και ιστορική ημέρα, μία ημέρα, που ο λαός μας καλείται να επιλέξει μεταξύ δύο κρίσιμων επιλογών. Η μία είναι αυτή του «ΝΑΙ» και της εθελούσιας δήλωσης υποταγής στους εξωτερικούς και εγχώριους δυνάστες και η άλλη είναι αυτή του «ΟΧΙ», δηλαδή της αντίστασης, της ελευθερίας, της ελπίδας και του αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας, για την κοινωνία μας, αλλά και για την Ευρώπη των αξιών, της δημοκρατίας και των λαών. Δεν είναι, λοιπόν τυχαίο το γεγονός, ότι όλος ο κόσμος «έχει στρέψει το βλέμμα του» στη χώρα μας. Ό,τι μήνυμα εξαχθεί από τις αυριανές κάλπες θα επηρεάσει όλο τον κόσμο, είτε θετικά, είτε αρνητικά, αναλόγως της επικράτησης του «ΟΧΙ» ή του «ΝΑΙ». Γι’αυτόν το λόγο οι «δανειστές» της χώρας έφθασαν στο σημείο να απευθύνουν, ως μη όφειλαν και κατά παράβαση των συνθηκών, διαγγέλματα και μηνύματα προς τον ελληνικό λαό, διανθισμένα με απειλές και τελεσίγραφα, ακριβώς, διότι γνωρίζουν, ότι πλέον διακυβεύονται πολλά περισσότερα από την τύχη μίας χώρας και ενός λαού. Στην πράξη διακυβεύεται ενα ολόκληρο παγκόσμιο σύστημα συμφερόντων και καταπίεσης όλων των λαών, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού λαού, τον οποίο έχουν μετατρέψει σε πειραματόζωο. Εάν πετύχει το πειραμά τους σ’εναν λαό, όπως ο ελληνικός, που «κουβαλάει στις πλάτες του» ισχυρό πολιτισμό και μακραίωνη ιστορία αντίστασης, τότε ο σύγχρονος μεσαίωνας θα επικρατήσει παγκοσμίως και ολοκληρωτικώς. Εάν, αντιθέτως, το πείραμά τους αποτύχει στην Ελλάδα, τότε, η χώρα μας και ο λαός μας θα αποτελέσει, για μία ακόμη φορά, το φωτεινό παράδειγμα για τους λαούς όλου του κόσμου. Δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης επίκεινται εκλογές. Ως εκ τούτου, οι δανειστές επείγονται να «παραδειγματίσουν» τους ευρωπαϊκούς λαούς μέσω των  όσων επιχειρούν να επιβάλλουν σε βάρος της Ελλάδας. Στα πλαίσια αυτά οι «δανειστές» έχουν την αμέριστη συνδρομή των εγχώριων εκπροσώπων του παγκόσμιου συστήματος, το οποίο έχουν οικοδομήσει και στηρίζεται στον πλήρη έλεγχο του τραπεζικού, μιντιακού και πολιτικού συστήματος.

Η αναγγελία διεξαγωγής δημοψηφίσματος ήταν η αφορμή για να «πέσουν οι μάσκες» και να αποκαλυφθούν από τωρα οι μελλοντικές εφεδρείες του συστήματος. Ακόμη και «φαντάσματα» του παρελθόντος, αποτυχημένοι και αποδοκισμασμένοι πολιτικοί του «χθες», προς το παρόν πολιτικά υπόλογοι για ό,τι έχει συμβεί στη χώρα μας, εμφανίστηκαν, ως δια μαγείας, ομνύοντας όρκο υποταγής στους «δανειστές», δηλώνοντας υπερασπιστές του «ΝΑΙ» της υποταγής με το μανδύα των δήθεν «ευρωπαϊστών». Πρώην δήθεν πολιτικοί και ιδεολογικοί αντίπαλοι, οι οποίοι, ενώ δίχαζαν τον ελληνικό λαό σε «μπλε», «πράσινους» και «κόκκινους» και στην πράξη τα «έβρισκαν κάτω από το τραπέζι», οδηγώντας τη χώρα και το λαό σε προδιαγεγραμένη καταστροφή και υποδούλωση,  έχουν πλέον ευθέως συνενώσει τις δυνάμεις τους, εξαπολύοντας μία, πρωτοφανή για τα παγκόσμια χρονικά, εκστρατεία φόβου.

Ας εξετάσουμε, λοιπόν, τί συνεπαγεται ένα «ΝΑΙ» του ελληνικού λαού στο αυριανό δημοψήφισμα:

1) Συνεπάγεται την πλήρη νομιμοποίηση, από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, όλων των προηγούμενων μνημονίων, που αποδείχθηκαν καταστροφικά για τη χώρα μας, καθώς και όσων ακόμη χειρότερων μάς έχουν προταθεί ή θα μας προταθούν στο μέλλον. Ως εκ τούτου, όσοι μέχρι σήμερα, ενω διαμαρτύρονταν, ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην υψηλή φορολογία, ότι οι μισθοί και οι συντάξεις τους δεν επαρκούν για την επιβίωσή τους, ότι δεν έχουν υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη, ότι είναι άνεργοι, ότι δεν επιθυμούν νέες απολύσεις, κλπ, ωστόσο επιλέξουν το «ΝΑΙ», τότε δεν θα δικαιούνται στο εξής να διαμαρτύρονται και θα πρέπει να υπομείνουν μέχρι τέλους, ακόμη και εάν οδηγούνται στην πλήρη εξαθλίωση ή και στον βιολογικό θάνατο, τα μέτρα, τα οποία θα υποδεικνύονται από τους «δανειστές», διότι αυτό θα έχει αποτελέσει τη δική τους επιλογή στο αυριανό δημοψήφισμα. Η αδυναμία τους θα είναι, τόσο ηθική, όσο και νομική, διότι οι ίδιοι θα έχουν επιλέξει την καταστροφή τους. Αυτό θα αποτελέσει την απόλυτη επιτυχία του πειράματος των «δανειστών» μας σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας, δηλαδή μόνοι μας να έχουμε επιλέξει την αυτοκαταστροφή μας. Επισημαίνω δε, ότι το «ΝΑΙ» μίας κυβέρνησης, όπως έπραξαν όλες οι προηγούμενες, δεν έχει την ίδια ηθική και νομική βαρύτητα με το «ΝΑΙ», που θα επιλέξει ο ίδιος ο λαός.

2) Συνεπάγεται έμμεση κατάλυση της Δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, καθώς και νίκη των εκβιασμών και πλήρη επιτυχία της εκστρατείας του φόβου, την οποία έχουν εξαπολύσει οι «δανειστές» μας και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους (πολιτικοί, μιντιακοί και επιχειρηματικοί παράγοντες). Με την ενδεχόμενη νίκη του «ΝΑΙ» οι «δανειστές» μας θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να μας υποδεικνύουν ευθέως και απροκάλυπτα ποίους πολιτικούς ηγέτες και ποία κόμματα θα πρέπει να ψηφίζουμε, όταν γίνονται εκλογές, υπό την απειλή, ότι, εάν δεν ακολουθήσουμε τις υποδείξεις τους, θα «κόβουν» τη χρηματοδότηση ή θα επιβάλλουν κλείσιμο των τραπεζών. Αλήθεια, σε μία τέτοια χώρα επιθυμούμε να ζήσουμε; Είμαστε τέτοιος λαός, ώστε να ανεχθούμε αυτές τις παρεμβάσεις; Θα τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας, οι οποίοι θυσιάστηκαν και μόχθησαν για να μας παραδώσουν μία χωρα ελεύθερη και δημοκρατική. Θα παραδώσουμε, λοιπόν, αμαχητί και με την υπογραφή – συναίνεσή μας ό,τι οι πρόγονοί μας κέρδισαν με «ποταμούς αίματος»; Σε μία τέτοια περίπτωση, ας εισηγηθούμε από τώρα στους «δανειστές» μας την κατάργηση του Συντάγματος και της Βουλής, καθώς και την αποστολή ξένου κυβερνήτη. Αυτό μάς αξίζει;

3) Συνεπάγεται νέες μειώσεις συντάξεων και μισθών, νέες απολύσεις, νέες αυξήσεις φόρων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, πλήρη διάλυση της δημόσιας διοίκησης και της δημόσιας υγείας, καθώς και περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών, με συνεπακόλουθη αδυναμία προτάξεως της παραμικρής άμυνας στους εξωτερικούς εχθρούς, όσο αδύναμοι και εάν είναι αυτοί. Όλα δε αυτά χωρίς την εξασφάλιση του παραμικρού «κουρέματος» του χρέους.

Ας εξετάσουμε τώρα τί συνεπάγεται ένα «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο αυριανό δημοψήφισμα:

1) Συνεπάγεται αυτονόητη αύξηση της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας μας. Ήδη, μόνο με την προοπτική ενός «ΟΧΙ» στο αυριανό δημοψήφισμα, έχει επιτευχθεί διάσπαση του αρραγούς μετώπου των «δανειστών» και μέρος των «δανειστών» μας ομιλεί ευθεως και επισήμως για «κούρεμα» του χρέους μέχρι και 30%. Άλλοι πάλι εκ των «δανειστών» μας ισχυρίζονται, ότι αποδέχονται πλέον να μην αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στα νησιά και σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.  Άπαντες δε, όσο διαπιστώνουν, ότι  θα επικρατήσει το «ΟΧΙ» αναιρούν δηλώσεις περί δήθεν εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και περί τερματισμού των διαπραγματεύσεων. Ήδη, λοιπόν, μόνο η αναγγελία του δημοψηφίσματος και η προοπτική επικράτησης του «ΟΧΙ» έχει αυξήσει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας μας.

2) Συνεπάγεται νίκη της δημοκρατίας και ισχυρό μήνυμα στους λαούς του κόσμου και ιδίως στους ευρωπαϊκούς λαούς, οι οποίοι θα κληθούν συντόμως στις κάλπες. Ως εκ τούτου, συνεπάγεται ενίσχυση της Ευρώπης των δημοκρατικών θεσμών, της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας των λαών έναντι μίας γερμανικής Ευρώπης, μίας Ευρώπης των γραφειοκρατών, των τραπεζών και του ολοκληρωτισμού.

3) Συνεπάγεται ηθική και νομική δέσμευση της τωρινής, αλλά και των όποιων μελλοντικών κυβερνήσεων, ώστε από εδώ και στο εξής να είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, και με μεγάλες συνέπειες για όσους το επιχειρήσουν, η παραβίαση μίας καθαρής εντολής του λαού. Παράλληλα, θα είναι ευχερέστερη η επίκληση από τον κάθε πολίτη του άρθρου 120 του Συντάγματος. Ακόμη και τα Δικαστήρια της χώρας, στα οποία θα προσφεύγουν οι Έλληνες πολίτες, οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όταν τυχόν παραβιασθεί με νόμους ή με κυβερνητικές πράξεις.

4) Συνεπάγεται την αρχή εφαρμογής του άρθρου του Συντάγματος, που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, το οποίο επί δεκαετίες, καίτοι υπήρχαν πλείστες όσες σημαντικές αφορμές, παρέμενε ανενεργό από τους δήθεν «δημοκράτες» πολιτικούς της χώρας. Τώρα, πλέον, θα πρέπει να ερωτάται πιο συχνά ο λαός. Δεν είναι ανάγκη να γίνονται πιο συχνά εκλογές, αλλά πιο συχνά δημοψηφίσματα, με προηγούμενη όμως εξασφάλιση της έγκαιρης και πολύπλευρης ενημέρωσης του λαού, όπου θα ακούγονται και θα σταθμίζονται όλες οι απόψεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο λαός μας, όχι απλώς έχει επιτέλους ενημερωθεί, παρά την πολύχρονη εκστρατεία παραπληροφόρησης των «φιλομνημονιακών» δυνάμεων, αλλά και βιώσει στο πετσί του, επί πέντε συνεχη έτη, τί σημαίνουν και τί συνεπάγονται τα μνημόνια των «δανειστών».

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές, ότι ακόμη και με το «ΟΧΙ» θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στην αρχή, όμως δεν θα έχουμε βάλει οι ίδιοι τη θηλειά στο λαιμό μας, όπως θα συμβεί, εάν επικρατήσει το «ΝΑΙ», και παράλληλα θα έχουμε αυξήσει τις πιθανότητες μίας στρατηγικής νίκης έναντι των αντιπάλων μας. Εάν, μάλιστα, παρά τις λυσσώδεις προσπάθειες των «δανειστών» μας και των εγχώριων υποστηρικτών τους, παραμείνουμε ενωμένοι, ως λαός και ως κοινωνία, τότε θα είναι και πιο εύκολα αντιμετωπίσιμες οι όποιες δυσκολίες προκύψουν. Ήδη ο  λαός μας, καίτοι καλείται μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, διχασμού και παραπληροφόρησης, καθώς και με κλείσιμο των Τραπεζών, να αποφασίσει το παρόν και μέλλον του, καθώς και το μέλλον πολλών επόμενων γενεών, έχει επιδείξει απόλυτη ηρεμία και τάξη. Ευχή μου είναι να μην προδοθεί αυτός ο λαός, να μην προδοθεί η ελπίδα του, η καρτερικότητά του και η αγωνιστικότητά του. Αυτό αποτελεί, καταρχήν, χρέος της παρούσας κυβέρνησης, η οποία οφείλει να οργανώσει κατάλληλα τη αντίσταση του ελληνικού λαού και να εξασφαλίσει το μέλλον του. Η αυριανή μέρα, με την επικράτηση του «ΟΧΙ», πρέπει να αποτελέσει μία νέα αφετηρία για την κυβέρνηση και τον τόπο.

Το «ΟΧΙ» πάντοτε ταίριαζε στο λαό μας και γι’αυτό αποτελεί μέρος της ιστορικής μας παράδοσης. Ας το επαναλάβουμε. για μία ακόμη φορά, οπως το έπραξαν και οι πρόγονοί μας. Ας νικήσουμε το φόβο, όπως το έκαναν και αυτοί, παραδίδοντάς μας μία ελεύθερη πατρίδα. Ας δώσουμε ελπίδα στη ζωή. Ας βροντοφωνάξουμε αύριο όλοι μαζί «ΟΧΙ».

One thought on “ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ». ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ – ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ (ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΛΟΥΡΑ)

  1. Παράθεμα: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΛΟΥΡΑ) | Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s