Ανεξαρτησία / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Κυβέρνηση / Κόμματα / Κοινοβούλιο / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / Λειτουργία / Υποθέσεις

ΕΝΤΟΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ – ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ (VIDEO)

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

 

 

Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

 

 

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

 

 

 

Κουτζαμάνη: «Ανυπόστατα όσα ακούγονται στο βίντεο»

koytzamanh

 

 

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και το Νόμο, ενώ όσα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες στιχομυθίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη για την υπόθεση Μπαλτάκου, ο οποίος τη χαρακτήρισε θεούσα και δέκτρια πιέσεων από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

ΠΗΓΗ : http://www.koutipandoras.gr

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Να λογοδοτήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης”

 

konstantopoyloy-2

 

“Οι αποκαλυφθείσες ομολογίες Μπαλτάκου δεν διασκεδάζονται με υπεκφυγές και αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση δεν διστάζει να μετέλθει οποιαδήποτε μεθόδευση κατά της Δημοκρατίας, με προφανή απώτερο στόχο να νοθευθεί η εκλογική καταγραφή του ανερχόμενου ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία”, επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά το σημερινό επίμαχο ζήτημα και πρόσθεσε:

“Προ ολίγων μόλις ημερών η Κυβέρνηση επιχειρηματολογούσε στη Βουλή θέτοντας τον κ. Μπαλτάκο υπεράνω των Υπουργών, για να περάσει τη ρατσιστική τροπολογία εμπνεύσεώς του. Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση είναι παραδομένη στους σκοτεινούς μηχανισμούς που θέλουν να απλώσουν τα πλοκάμια τους στη Δικαιοσύνη.

Η εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης απόπειρα εξυπηρέτησης υποχρέων Πόθεν Έσχες που κατέχουν μετοχές ναυτιλιακών εταιριών τον περασμένο Σεπτέμβριο, η επίσης εκ μέρους του ιδίου απόπειρα πλημμεληματοποίησης των μιζών με το πολυνομοσχέδιο, η ανθρωποκτονία σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο εν συνεχεία άγριος βασανισμός κρατουμένου μέχρι θανάτου και οι σημερινές εφιαλτικές για τη δημοκρατία αποκαλύψεις, συνθέτουν ένα επικίνδυνο παρασκήνιο διαπλοκής και παρακράτους που επιβάλλουν στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να λογοδοτήσει”.

ΠΗΓΗ : http://www.koutipandoras.gr

 

Γ. Πανούσης: Νομίζω ότι είναι ώρα για εκλογές

Tvxs Συνέντευξη

 

panoyshs

 

Σοβαρά ζητήματα Δημοκρατίας τίθενται από την υπόθεση της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, τα οποία σύμφωνα με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση, λύνονται μόνο με εκλογές. Ο βουλευτής μιλώντας στο tvxs.grπαρουσίασε τον άτυπο αλλά ισχυρό ρόλο που έπαιζε στα πράγματα ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ενώ σχολίασε πως «φαίνεται ότι λειτουργούσαν μηχανισμοί παρακράτους». Επέρριψε πολιτικές ευθύνες στον πρωθυπουργό,Αντώνη Σαμαρά, είτε εκείνος είχε γνώση αυτών των επαφών είτε όχι. Τέλος, εκτίμησε πως υπάρχουν εσωτερικές τριβές στην Χρυσή Αυγή καθώς ο Κασιδιάρης χρησιμοποίησε το βίντεο που οδήγησε στην παραίτηση Μπαλτάκου μόνο όταν κινδύνευσε ο ίδιος. Του Νίκου Μίχου

Πως ερμηνεύετε την υπόθεση Τάκη Μπαλτάκου;

Είτε αποδειχθεί ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε φτιάξει έναν δικό του μηχανισμό υπογείων διασυνδέσεων με την Χρυσή Αυγή είτε αυτό ήταν ένα μεγαλύτερο σχέδιο ενός κομματιού της Νέας Δημοκρατίας, τίθεται ένα ζήτημα Δημοκρατίας στην χώρα. Δεν μπορούν να υπάρχουν μηχανισμοί παρακράτους. Νομίζω ότι είναι στιγμή να μιλήσει η Δημοκρατία και η Δημοκρατία μιλάει μόνο με εκλογές.

Θεωρείτε, δηλαδή, ότι φέρει ευθύνες και ο Αντώνης Σαμαράς;

Προφανώς. Ο Μπαλτάκος λειτουργούσε μέσα στην Βουλή ως αναπληρωτής πρωθυπουργός. Το βλέπαμε όλοι. Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς ήξερε τις συγκεκριμένες επαφές. Η πολιτική ευθύνη για την δημιουργία τέτοιων βραχιόνων επαφής με την Χρυσή Αυγή, υπάρχει ολόκληρη. Δεν έχει σημασία αν το ήξερε ή όχι.

Όμως διαμορφώνεται ένα σκοτεινό πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Εκτιμάται ότι θα πρέπει να διερευνηθούν και τα όσα λέει ο Μπαλτάκος στο βίντεο;

Υπάρχουν διάφορες πτυχές. Η μια είναι ότι τα είπε ο Μπαλτάκος και παραιτήθηκε, οπότε έχει καλώς. Όμως, αναφέρθηκε και σε άλλα πρόσωπα. Πρέπει να ερευνηθεί εάν αναφέρθηκε ψευδώς, οπότε πάλι έχει καλώς, ή αν αναφέρθηκε εν γνώσει ότι πράγματι συνέβαιναν αυτά. Εδώ τίθεται το ζήτημα Δημοκρατίας που προαναφέραμε.

Ο κ. Μπαλτάκος είχε έναν ρόλο όχι ιδιαίτερα σημαντικό: ήταν γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου. Είχε, όμως, και έναν άτυπο ρόλο ιδιαίτερα ισχυρό. Αν αυτός ο άτυπος ρόλος του επέτρεπε να κάνει τέτοιες κινήσεις με υπουργούς, τότε αυτό είναι πολύ σοβαρό. Ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι μπορεί να τις έκανε μόνος του.

Ποιός ήταν αυτός ο άτυπος ρόλος του Μπαλτάκου; 

Δεν περνούσε τίποτα αν πρώτα δεν είχε εγκριθεί από το γραφείο του. Αυτό το είχαμε δει σε πολλά νομοσχέδια, όπως το αντιρατσιστικό του Ρουπακιώτη. Πριν δεκαπέντε μέρες, πέρασε από δέκα κύμματα το μεταναστευτικό ζητώντας την παραίτηση του Γρηγοράκου. Περνούσε πάντα η δικιά του γνώμη. Δεν μπορεί να ξέρει κανένας εάν εξέφραζε τον εαυτό του ή τον πρωθυπουργό ή κάποιους κύκλους. Αυτά πρέπει να τα λύσει η Νέα Δημοκρατία. Όμως οι βραχίονες παρακράτους που φαίνεται ότι έστησε, είναι πολύ σημαντικό θέμα, και λύνεται μόνο με εκλογές.

Θα οδηγηθούμε σε εκλογές; 

Όταν πρόκειται για ένα ζήτημα Δημοκρατίας τα κόμματα πρέπει να σταματήσουν να μετρούν τα κουκιά τους. Οι θήλακες παρακράτους είναι ζήτημα Δημοκρατίας και όχι εάν η τρόικα κάνει καλά την δουλειά της σε οικονομικό επίπεδο. Εάν τα κόμματα αρχίσουν να μετρούν κουκιά και να εξετάζουν εάν τους συμφέρει ή όχι να γίνουν τώρα εκλογές, τότε θα έχουμε μια οπισθοχώρηση της Δημοκρατίας.

Αυτό εκτιμάτε ότι θα φέρει δημοσκοπική άνοδο της ΧΑ; 

Νομίζω ότι αν γίνει αύριο δημοσκόπηση θα την δούμε πάλι στο 15%. Όταν πας να άρεις την ασυλία πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πρέπει να είναι μέσα στο κοινοβούλιο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Σήμερα δεν ήταν κανένας εκτός από τον Καμμένο. Θα έπρεπε να είναι εκεί να αντικρούσουν τις επιθέσεις και όχι μόνο αυτή με το βίντεο.

Από κάποια ζητήματα Δημοκρατίας δεν μπορείς να λείπεις. Έλειπαν περίπου 60 βουλευτές. Δεν ήταν η άρση ασυλίας σοβαρό θέμα; Βρήκαν λοιπόν έδαφος οι χρυσαυγίτες και είπαν «τώρα σε λίγο θα δείτε τι θα γίνει», «πως μας θα ξεφτιλιστεί το σύστημα» και ότι «είναι πολιτική δίωξη και να οι απόδειξεις».

Η ΔΗΜΑΡ πως θα κινηθεί; 

Η ΔΗΜΑΡ ζήτησε περεταίρω διερεύνηση. Εμείς έχουμε υποστεί την πίεση Μπαλτάκου, αλλά δεν είναι το ζήτημα πως θα κινηθούμε. Όλα τα κόμματα θα έπρεπε να κάνουν ένα μέτωπο προστασίας της Δημοκρατίας και να ζητήσουν εκλογές.

Γιατί το χρησιμοποίησε τώρα το βίντεο ο Κασιδιάρης; 

Ο Κασιδιάρης είχε το βίντεο εδώ και πέντε μήνες. Είναι ένα ερώτημα γιατί το κάνει τώρα, και μάλλον η απάντηση είναι ότι κάτι συμβαίνει στο εσωτερικό τους. Έχει ένα στοιχείο υπέρ της Χρυσής Αυγής και τον Μιχαλολιάκο στην φυλακή. Γιατί δεν το χρησιμοποιεί; Το χρησιμοποίησε μόνο την στιγμή που κινδύνευε να φυλακιστεί ο ίδιος. Το κράτησε ως χαρτί για τον εαυτό του.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

REBLOGGED – http://enotitasaronikou.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s