Γενική Συνέλευση / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ / Ε.Α.Δ. / Επιπτώσεις / ΕΚΛΟΓΕΣ / Κοινωνική Ασφάλιση / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / Ολομέλεια / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ / Συνδικαλισμός / Σύλλογοι

Συμπεράσματα και σκέψεις για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δ.Σ.Α. – Τέλος της «ΕΠΟΧΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ»;

Ead_newΟι εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών αποτέλεσαν ένα προσωπικό κόλαφο για τον πρώην πλέον πρόεδρό του κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο και για την πολιτική ουσιαστικής στήριξης που παρείχε στις φιλομνημονιακές συγκυβερνήσεις.  Ο κ. Αδαμόπουλος προτίμησε να παραδώσει αμαχητί τους μικρομεσαίους δικηγόρους στις ορέξεις των μνημονιακών κυβερνήσεων «πνίγοντας» ουσιαστικά κάθε αντίδραση και διάθεση για αγωνιστικότητα, με μεθόδους, κάθε άλλο παρά δημοκρατικές, και διαιρώντας τον δικηγορικό κλάδο.

Ο κ. Αδαμόπουλος ήταν τόσο αντιμνημονιακός, όσο ήταν και ο κ. Σαμαράς! Οι όποιες «αντιμνημονιακές» ενέργειες, τις οποίες  επικαλείται ότι έκανε (π.χ. προσφυγές στα δικαστήρια) αφενός ήταν πολύ λίγες και αφετέρου είχαν ημερομηνία λήξης (την ίδια με αυτήν της μεγάλης πολιτικής κυβίστησης του κ. Σαμαρά που από το Ζάππειο 1  πήγε στο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»). Μετά από αυτό, το «αντιμνημονιακό» του προφίλ περιορίστηκε στα απολύτως απαραίτητα, ήτοι σε «αντιμνημονιακές» κορώνες μέσω δελτίων τύπου και ανακοινώσεων που συνήθιζαν να τελειώνουν με φράσεις του τύπου «επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες», ενέργειες που όμως ποτέ δεν έρχονταν, ποτέ δεν τις βλέπαμε!

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχουμε την ουσιαστική κατάργηση της Γ.Σ. του Δ.Σ.Α., την επιβολή των πιο αντιδικηγορικών μέτρων και την καταστροφή – εξαφάνιση των ασφαλιστικών ταμείων μας, χωρίς ουσιαστικά να «κουνηθεί φύλλο», τη διαίρεση του δικηγορικού σώματος και την αυταρχική διοίκηση του Δ.Σ.Α και της Ολομέλειας με τρόπο που ουσιαστικά και στην πράξη εξυπηρέτησε τις μνημονιακές συγκυβερνήσεις.  Σε όλα αυτά και στο κλείσιμο των γραφείων πολλών συναδέλφων είχε να αντιτάξει ως έργο την «ηλεκτρονική» δικηγορία (ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ηλεκτρονική έκδοση γραμματίων, κλπ), τη διαμεσολάβηση και τις δωρεάν ιστοσελίδες (που ούτε κι αυτά είναι ουσιαστικά δικά του έργα). Του τα χαρίζουμε και ας μας φέρει πίσω αυτά που χάσαμε με τη δική του βοήθεια, άλλως αδράνεια!  Έχουμε γράψει πολλά για όλα όσα έχει κάνει ή μάλλον για όσα δεν έκανε ή απέφυγε να κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα της θητείας του (δείτε παρακάτω). Οι επώνυμες δε, και πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες από μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. για την οικονομική διαχείριση και την άσχημη, όπως όλα δείχνουν, οικονομική κατάσταση του συλλόγου επί προεδρίας του (καταγγελίες για τις οποίες δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις από μέρους του), έρχονται να σφραγίσουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη χειρότερη μέχρι σήμερα εποχή στην ιστορία του δικηγορικού σώματος. Την «ΕΠΟΧΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ». Οι συνάδελφοι στις εκλογές έδειξαν μαζικά με την ψήφο τους την αντίθεση – διαμαρτυρία τους στον τρόπο που διοίκησε το Δ.Σ.Α., αλλά και στον τρόπο που προήδρευσε στην Ολομέλεια. Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι ακόμα και ψηφοφόροι του συνδυασμού του δεν τον επέλεξαν ως πρόεδρο  (στον πρώτο γύρο, ενώ ο συνδυασμός του έλαβε  3.250 ψήφους, ο ίδιος έλαβε μόλις  2.600 ψήφους)!  

Ο κ. Βασίλειος Αλεξανδρής είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Εκλέχθηκε με ένα πρωτοφανές ποσοστό για τα χρονικά του Δ.Σ.Α., το οποίο όμως οφείλεται κυρίως στη μεγάλη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο τού απερχόμενου προέδρου και στον τρόπο, που αυτός άσκησε τα καθήκοντά του.  Το ποσοστό αυτό της συντριβής του πρώην πλέον προέδρου κ. Αδαμόπουλου αποδεικνύει, ότι τα όσα έκανε ήταν αντίθετα με αυτά που επιθυμούσε η πλειοψηφία των δικηγόρων της Αθήνας, γεγονός, που θα το είχε διαπιστώσει αν συγκαλούσε όλο αυτό τον καιρό τη Γενική Συνέλευση, κάτι που απέφευγε συστηματικά να κάνει.  

Σημαίνει άραγε η εκλογή του κ. Αλεξανδρή στη θέση του προέδρου του Δ.Σ.Α. αυτομάτως και το τέλος της «ΕΠΟΧΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ»;  Κατά τη γνώμη μας όχι, αν δεν αλλάξει η ποιότητα της διοίκησης του Δ.Σ.Α., με κύριο γνώμονα και αρχή την εξυπηρέτηση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρομεσαίων δικηγόρων. Χρειαζόμαστε μία δημοκρατική διοίκηση. Μία διοίκηση που σέβεται τον εαυτό της και το δικηγορικό σώμα και εργάζεται φιλότιμα για να εφαρμόσει αυτά που προεκλογικά υποσχέθηκε.  

Σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, γιατί ο ρόλος μας δεν αρχίζει και τελειώνει στις εκλογές. Μόνο με τον συνεχή έλεγχο και τη συνεχή πίεση από όλους μας μπορεί να επιτευχθεί η αλλαγή που επιθυμούμε. Και σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζουν η ενημέρωση, η οργάνωση και η ενότητα. Σε αυτούς τους τομείς οι Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σε οτιδήποτε σωστό που θα είναι προς την κατεύθυνση της δημοκρατίας, της ενότητας, της διαφάνειας και της αγωνιστικότητας με στόχο και στρατηγική, ο νέος πρόεδρος θα μας βρει ένθερμους συμπαραστάτες και υποστηρικτές. Αντίθετα σε οποιοδήποτε λάθος, αφενός θα το επισημαίνουμε με επιχειρήματα και αφετέρου θα είμαστε απέναντι.

Ευχόμαστε στο νέο πρόεδρο καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του και αποχαιρετάμε τον απερχόμενο πρόεδρο με το παρακάτω βίντεο, από την Ολομέλεια της Κομοτηνής το Δεκέμβριο του 2012, το οποίο είναι χαρακτηριστικό του ύφους της προεδρίας του, ένα ύφος που ελπίζουμε να μην ξαναδούμε.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s