ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ / Επιπτώσεις / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ / Κριτική / Κυβέρνηση / Κοινωνική Ασφάλιση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / Συνδικαλισμός / Σύλλογοι

Κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Μάρτη κατά του ΚΕΑΟ

Αναδημοσιεύουμε από τον ιστοχώρο των συναδέλφων μας του Πειραιά: «ΣΚΟΥΖΕ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝΟΣ»(http://skouzekaifilonos.gr)

 

etaa-eniaio-tameio-aneksartita-apasxoloumenon-ktirioedited

 

Μπορεί ο κ. Αδαμόπουλος να δήλωσε κατηγορηματικά ότι “ουδεμία οφειλή ασφαλισμένου του ΤΑΝ πρόκειται να αποσταλεί στο Κ.Ε.Α.Ο” (η δήλωσή του εδώ), πλην όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Χθές, 14.3.2014 ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Α.Α. κ. Σελλιανάκης συγκάλεσε για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα έκτακτο Δ.Σ προκειμένου να αποφασιστεί η άμεση αποστολή στοιχείων ασφαλιστικών οφειλών στο ΚΕΑΟ, το οποίο όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας (τα σχετικά έγγραφα εδώ).

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται προς τις νεοεκλεγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μας είναι αν θα κινηθούν για να αποτρέψουν το έγκλημα που ετοιμάζεται να συντελεστεί σε βάρος μας, αν θα διεκδικήσουν αυτά που οφείλει το κράτος στο ταμείο μας και αν θα απαιτήσουν την στήριξη του ταμείου μας λόγω του ληστρικού κουρέματος των αποθεματικών του.

Και επειδή “οι καιροί ου μενετοί” είναι θέμα τιμής για τον δικηγορικό κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι μηχανικοί κατά του ΚΕΑΟ την Τετάρτη, 19.3.2014

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών.

Κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Μάρτη κατά του ΚΕΑΟ

ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Κινητοποίηση Τετάρτη 19 Μάρτη κατά του ΚΕΑΟ, Πειραιώς 28 (9,30πμ, θα ξεκινήσουμε από το ΚΕΑΟ ,μετά θα πάμε στο Υπουργείο Εργασίας και θα καταλήξουμε μαζί με την πορεία της ΑΔΕΔΥ στη βουλή )

Στις 19 Μάρτη οι μηχανικοί που ζούμε, ή θα θέλαμε να ζούμε από τη δουλειά μας, διαδηλώνουμε:

 • Ενάντια στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, το ΚΕΑΟ και τις κατασχέσεις, την καταλήστευσ………η των αποθεματικών του ταμείου μας.
 • Ενάντια στην επιστημονική και επαγγελματική μας απαξίωση, την ανεργία και την υποαπασχόληση, την μετατροπή μας σε φοροεισπράκτορες της τρόικα.
 • Ενάντια στην κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, τις μειώσεις μισθών, την ισοπέδωση της δουλειάς μας.
 • Ενάντια στην φοροληστεία, την υπερφορολόγηση με 26% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια.

Εδώ και ένα χρόνο, με διαρκείς κινητοποιήσεις, καταφέραμε να αναβάλλουμε τις καταστροφικές για τους μηχανικούς πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα, στο ασφαλιστικό. Με τους αγώνες μας επιβάλλαμε την αναστολή των υπέρογκων αυξήσεων των εισφορών, την μη αποστολή των στοιχείων στο ΚΕΑΟ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους έχουν οφειλές στο ταμείο.

Όμως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας επανέρχονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν τη μνημονιακή πολιτική. Καλούν τη διοίκηση του ΕΤΑΑ και τον εντολοδόχο, πρόεδρο του ταμείου Σελλιανάκη, να προωθήσει άμεσα τις “ληξιπρόθεσμες οφειλές” των ασφαλισμένων στο ΚΕΑΟ και να ξεκινήσουν οι κατασχέσεις. Παράλληλα ξαναμπαίνει στην ημερήσια διάταξη η επιβολή των υπέρογκων αυξήσεων. Με εντολή του υπουργού εργασίας δεν σφραγίζονται βιβλιάρια υγείας συναδέλφων, που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Το αποτέλεσμα της πολιτικής τους: 50.000 ανασφάλιστοι μηχανικοί απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Με την επιμονή και τις κινητοποιήσεις μας τους τελευταίους μήνες, καταφέραμε να αρχίσει ξανά το σφράγισμα των βιβλιαρίων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να βομβαρδίσουν με αιτήσεις το ΤΣΜΕΔΕ, έτσι ώστε η διαδικασία να συνεχιστεί.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους μηχανικούς σε μαζική συμμετοχή στις συλλογικές  διαδικασίες και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου σε συντονισμό και κοινή δράση. Καλούμε τους συνασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ σε συμπόρευση για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που καταδικάζει τις ζωές μας. Καλούμε τους φορείς των μηχανικών να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ.

Διεκδικούμε:

 • Καμία αποστολή στοιχείων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), να καταργηθεί το ΚΕΑΟ
 • Καμία αύξηση των ήδη υπέρογκων εισφορών, άμεση δραστική μείωση τους (και αναδρομικά)
 • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξαρτήτως οφειλών,
 • Άρση των άθλιων όρων διακανονισμού οφειλών,
 • Αναγνώριση των ανέργων και υπό-απασχολούμενων συναδέλφων, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας, διαγραφή των χρεών τους, μη υποχρέωση καταβολής εισφορών σε όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα,
 • Ασφαλιστική ενημερότητα για όλους τους μηχανικούς εκτός από τους εργοδότες που οφείλουν εργοδοτικές εισφορές,
 • Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας. Άμεση κάλυψη των απωλειών από το psi και την Τράπεζα Αττικής,
 • Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη σε ταμεία, κράτος, τράπεζες.
 • Οι φορείς των ασφαλισμένων να μεριμνήσουν επιτέλους για την προστασία των συναδέλφων.

ΠΗΓΗ – http://skouzekaifilonos.gr

Advertisements

One thought on “Κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Μάρτη κατά του ΚΕΑΟ

 1. Kαλές οι αντιδράσεις, αλλά μόνο η ένταξη στο μοναδικό κόμμα υπέρ του ιδιωτικού τομέα, Κίνημα Αλληλεγγύης Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος θα φέρει αποτελέσματα.
  50.000 μηχανικοί (απειλούνται με κατάσχεση λόγω ασφαλιστικών χρεών) επί 4 ψήφους ο καθένας, σε ένα κόμμα, έχουν εκπρόσωπο στη Βουλή. Έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο και δεν έχουν την ικανότητα να εκπροσωπούνται εκεί όπου παίρνονται αποφάσεις από άσχετους και ανίκανους, για την εξόντωσή τους. Επιεικώς ΝΤΡΟΠΉ.

  Ο, ανασφάλιστος, χρεωμένος, ελεύθερος επαγγελματίας δεν προλαβαίνει να κάνει επερωτήσεις. Κάνει εγγραφή στο KΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και μπαίνει στη Βουλή. Για Διαγραφή όλων των χρεών προς το ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ σε όλες τις επιχειρήσεις και συμψηφισμός των εισφορών σε όσους πλήρωναν πριν την κρίση.
  Το 99% των Ελλήνων είναι αναγκασμένο να ιδιωτεύσει.
  Από εδώ και στο εξής 80 € εισφορά στο ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ το μήνα για κάθε επαγγελματία,
  συν 30 € για κάθε προστατευόμενο μέλος για ι/φ περίθαλψη και μία σύνταξη επιβίωσης στον επαγγελματία.
  Το νέο κόμμα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα βρεθεί σύντομα στα κέντρα αποφάσεων και δεσμεύεται την κατάργηση φόρου επιτηδεύματος ελευθέρων επαγγελματιών και κατάργηση της εισφοράς στα επιμελητήρια.
  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ –
  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ για ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ
  Την επιχείρηση την ανοίξαμε εμείς.
  Δεν μας άνοιξε το κράτος καμία επιχείρηση.
  Εμείς πληρώνουμε ΦΠΑ – Ενοίκια – λογιστή- ΔΕΗ –ΟΤΕ – Φόρο εισοδήματος κ.λ.π
  Εμείς παράγουμε για να επιβιώσουν οι Έλληνες και η Ελληνική οικονομία.

  Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το νέο κόμμα: Κίνημα Αλληλεγγύης Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος. Διαβάστε, ακούστε συνέντευξη και την ιδρυτική διακήρυξη στην ιστοσελίδα μας. Ενταχθείτε εδώ (ή ιδρύστε το δικό σας κόμμα) για να φτάσουμε στη Βουλή το συντομότερο. http://www.youtube.com/watch?v=ATANlF3BN14

  Η κατάθεση του Κόμματος στον Άρειο Πάγο έγινε με Αριθ. Κατάθ. 7873 το Νοέμβριο του 2012
  Τηλέφωνα επικοινωνίας 6976803285 – whatsup 6989422844 – 2441029918
  Tασιόπουλος Παναγιώτης Εργοδηγός Μηχανολόγος 30 χρόνια επαγγελματίας .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s