ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ / ΕΚΛΟΓΕΣ / Συνδικαλισμός / Σύλλογοι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΓΙΑ ΤΟ Β΄ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ.Α. ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ

Δήλωση από τον συνδυασμό του Παναγιώτη Γαλετσέλλη «Δημοκρατική Σύμπραξη Δικηγόρων», για τον 2ο γύρο των εκλογών:

Δ.Σ.Α. Χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία δεν ασκείται διοίκηση

Το αν θα χαρακτηρίσει κάποιος «χαστούκι» ή «κατραπακιά» για τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΔΣΑ το αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών έχει να κάνει με το ποια κριτήρια έχει βάλει για τον τρόπο άσκησης της διοίκησης στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Η ηγεμονική αδιαφορία , ο τραυματισμός της δημοκρατίας και η ακύρωση θεμελιωδών γνωρισμάτων όπως η υποχρέωση της λογοδοσίας και η επιταγή της διαφάνειας δεν είναι σίγουρα, τα χαρακτηριστικά ενός Προέδρου του ΔΣΑ.

Από την άλλη, η πραγματικότητα των δικηγόρων, που παραμένει στενάχωρη, στα όρια της ασφυξίας, δεν επιδέχεται εξωραϊσμούς και μεγαλοστομίες. Η αδιαφάνεια και αυθαιρεσία στην οικονομική διαχείριση του ΔΣΑ, η αδράνεια και η υποταγή στους κυβερνητικούς και μνημονιακούς μονοδρόμους, επιλογές καθ’όλα αντιδικηγορικές, η ασφαλιστική και φορολογική μας εξόντωση και η εξαφάνιση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας, πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα.
Με την εκλογική στήριξη των συναδέλφων που με ψήφισαν και με την ηθική στήριξη πολλών άλλων που δεν με ψήφισαν για διάφορους λόγους, τολμώ να στείλω μήνυμα ενότητας για να αναδείξουμε στον ΔΣΑ Πρόεδρο ικανό για πολιτική τομών, ανατροπών και διεκδικήσεων γιατί τα προβλήματα των δικηγόρων διογκώνονται καθημερινά. Ο Βασίλης Αλεξανδρής δεσμεύτηκε για διαχειριστικό και λογιστικό έλεγχο στα οικονομικά του ΔΣΑ, για λογοδοσία στη Γενική Συνέλευση, για προάσπιση της δημοκρατίας και διαφάνειας και κυρίως για διοίκηση του ΔΣΑ χωρίς κομματικές επιδιώξεις, στηρίξεις και εξαρτήσεις που αποδυναμώνουν τον Πρόεδρο. Αυτά άλλωστε είναι, μεταξύ άλλων, θέσεις και αιτήματα του συνδυασμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δικηγόρων.

Ο νέος Πρόεδρος του ΔΣΑ που θα εκλεγεί οφείλει να ανταποκριθεί στη καθολική απαίτηση των δικηγόρων της Αθήνας, ανεξάρτητα από πολιτικές θέσεις ή κομματικές προτιμήσεις, να ασκήσει διεκδικητική και ενωτική πολιτική, που σήμερα είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ. Γιατί η συνέπεια, η εντιμότητα, η μαχητικότητα και δημοκρατικότητα είναι τα πιο φερέγγυα κριτήρια για την εκλογή του Προέδρου του ΔΣΑ και τον τρόπο άσκησης του αξιώματός του. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΑΛΕΤΣΕΛΗΣ

Ανακοίνωση για στήριξη Αλεξανδρή, Παναγιώτης Περάκης: 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ» και υποψήφιος για την Προεδρία του ΔΣΑ στον 1ο γύρο των δικηγορικών εκλογών, εκλεγείς Σύμβουλος, Παναγιώτης Περάκης και ο επίσης εκλεγείς Σύμβουλος με τον ίδιο συνδυασμό Χάρης Κονδύλης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Οι εκλογές της 23/24.2 στον ΔΣΑ πιστεύουμε ότι κατέδειξαν την ισχυρή βούληση των δικηγόρων της Αθήνας, ανεξάρτητα μάλιστα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, για αλλαγή. Αλλαγή τόσο στην ηγεσία του Συλλόγου μας όσο και στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων της δικηγορίας. Τα εύκολα λόγια, ο λαϊκισμός, οι γνωστές συνδικαλιστικές πρακτικές οι οποίες κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια, εξάντλησαν πλέον τα όριά τους. Εμείς ξέραμε ότι δεν φέρνουν λύσεις. Τώρα αποδείχθηκε ότι δεν φέρνουν ούτε ψήφους. Αυτό που επειγόντως ζητείται –και επιβραβεύεται, στο βαθμό που υπάρχει- είναι η ουσία, ο σύγχρονος και αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης των ζητημάτων.
Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο πιστεύουμε ότι εντάσσεται και το δικό μας εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο, δεδομένων των συνθηκών και των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε, δεν μπορεί παρά να κρίνεται ως θετικό. Ευχαριστούμε από καρδιάς αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι την εκλαμβάνουμε κυρίως ως ευθύνη, στην οποία θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, συντασσόμενοι και με την κατά τα ανωτέρω βούληση των συναδέλφων μας.
Ως λογικό επακόλουθο, ενόψει κατ΄ αρχήν του 2ου γύρου των εκλογών, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας για αλλαγή, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Β. Αλεξανδρή για την Προεδρία του ΔΣΑ και συστρατευόμαστε μαζί του, δηλώνουμε δε ότι θα του παράσχουμε τη στήριξή μας και μετά τις εκλογές, για την άμεση ανασυγκρότηση του Συλλόγου και την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων.
Η συστράτευσή μας αυτή δεν γίνεται εν λευκώ, αλλά αφού έχουμε προηγουμένως συζητήσει μαζί και διαπιστώσει συμφωνία στις περισσότερες βασικές μας προγραμματικές μας θέσεις και προτάσεις, ιδίως αυτές που αφορούν στην αναδιοργάνωση του ΔΣΑ.
Είναι αυτονόητο ότι συνεχίζουμε να διατηρούμε όλες τις απόψεις μας για τα προβλήματα και τις αιτίες τους, όπως και τις αντιλήψεις μας ως προς τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Ενδεχομένως δεν συμπίπτουμε σε όλα. Τούτη όμως την ώρα σημασία έχουν αυτά που μας ενώνουν και που συμπυκνώνονται στο αίτημα για αλλαγή στο Σύλλογο.

ΠΗΓΕΣ – http://www.ergaomnes.gr , http://www.enet.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s