ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Κυβέρνηση / Κόμματα / Κοινοβούλιο / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ / Υποθέσεις

Μαθήματα οδικής συμπεριφοράς και κυκλοφοριακής αγωγής από έναν πρώην Υπουργό Μεταφορών – #Free_Liapis!

liapis_eisaggelia

Το 2007 στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που είχε εκδώσει το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, τον πρόλογο τής έκδοσης είχε κάνει ο τότε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης. Στον εν λόγω πρόλογο έλεγε τα εξής:

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) αποτελεί το πιο σημαντικό νομικό κείμενο σχετικά με την ασφαλή και εύρυθμη κυκλοφορία στους δρόμους. Η καλή γνώση και η τήρηση των διατάξεών του είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους οδηγούς, αλλά και για όλους τους χρήστες των οδών, αφού η ασφάλεια επηρεάζεται από τη συμπεριφορά όλων μας. Με αυτή τη λογική ο Κ.Ο.Κ. δεν είναι απλά ένα νομικό κείμενο αλλά κανόνας ζωής, διότι η τήρηση των διατάξεών του επιβάλλεται επί της ουσίας για την προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Το φαινόμενο αυτό αποτελεί ένα δυσβάσταχτο φορτίο για την ελληνική κοινωνία, η οποία χάνει ένα από τα παραγωγικότερα τμήματα του πληθυσμού της, καθώς τα θύματα είναι κατ’ εξοχήν νέοι άνθρωποι. Η αλλαγή αυτής της κατάστασης και η άμεση βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στη χώρα αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτείας. Γι’ αυτό και το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών έχει ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Ανάμεσα στους παράγοντες που επηρεάζουν την οδική ασφάλεια πρωτεύοντα ρόλο κατέχει ο άνθρωπος. Τα περισσότερα ατυχήματα οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί απλά με την πιο επιμελή τήρηση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. Όλοι εμείς οι χρήστες των οδών μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, μπορούμε να σώσουμε ζωές εφαρμόζοντας με συνέπεια τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης.

Η τήρηση του Κ.Ο.Κ. προϋποθέτει τη γνώση των διατάξεών του. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο του Κώδικα, όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από συμπληρώσεις και τροποποιήσεις τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μία από τις δράσεις του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής κυκλοφορίας. Είναι βέβαιο ότι η καλύτερη ενημέρωση συμβάλλει στην πρόληψη και την αποφυγή ατυχημάτων, που είναι ο κυρίαρχος στόχος όλων των δράσεών μας.

                                                                                                   Μιχάλης Λιάπης

ΠΗΓΗ ΚΩΔΙΚΑhttp://www.yme.gr 

(οι επισημάνσεις με έντονη γραφή και υπογράμμιση, δικές μας)

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το 2007, είτε ο κ. Λιάπης «ξέχασε» τις διατάξεις το Κ.Ο.Κ., είτε «εξέλιξε» την οδική του συμπεριφορά υιοθετώντας πιο «προχωρημένες» απόψεις, είτε αυτά που έγραφε δεν ίσχυσαν ποτέ για τον ίδιο (πιο πιθανή εκδοχή)…

Όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ να οδηγεί ένα υπερπολυτελές τζιπ με πλαστές πινακίδες. Είδαν τον οδηγό του ΙΧ να κάνει παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έσπευσαν να τον σταματήσουν.

Συγκεκριμένα παραβίασε ένα Stop στην οδό Αρτέμιδος, αλλά έγινε αντιληπτός από τους τροχονόμους, οι οποίοι και του έκαναν σήμα να σταματήσει.

Όπως διαπίστωσαν οι πινακίδες που θα έπρεπε να φέρει το όχημα είχαν κατατεθεί στην Εφορία, κάτι που σημαίνει πως το τζιπ μεγάλου κυβισμού, με το οποίο κυκλοφορούσε θα έπρεπε να ήταν ακινητοποιημένο, όπως είχε δηλωθεί, ενώ ήταν και ανασφάλιστο. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο κ.Λιάπης δεν είχε μαζί του ούτε δίπλωμα οδήγησης.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τη διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις και οδήγησαν τον Μιχάλη Λιάπη στο αστυνομικό τμήμα και μετά στην Τροχαία της Αγ. Παρασκευής, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Κατά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία ο Μιχάλης Λιάπης φρουρούμενος και φορώντας χειροπέδες υποστήριξε συνομιλώντας με δημοσιογράφους:

«Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».

Οι ποινές του πρώην υπουργού

Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα αυτοκίνητο, ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες.

Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Η δικογραφία σε βάρος του διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο, από όπου ο πρώην υπουργός αναμένεται να ζητήσει τη νόμιμη προθεσμία για να προετοιμαστεί για την δίκη του.

Προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος αποχωρώντας από το κτίριο της Ευελπίδων δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Ο ίδιος έφυγε προς το σπίτι του με το πρώτο ταξί, ενώ κοιτώντας τους δημοσιογράφους τόνισε ότι:»Ό, τι είχα να πω το είπα στον εισαγγελέα».

Δείτε το πόθεν έσχες του κ. Λιάπη που ισχυρίστηκε ότι κατέθεσε τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο και ότι η κρίση τον έχει αγγίξει κι εκείνον: Πόθεν έσχες Λιάπη: 28 Ακίνητα και πάνω από 100.000 ευρώ σε καταθέσεις

ΠΗΓΕΣ – http://www.enet.grhttp://www.enikos.grhttp://papaioannou-giannis.net,  http://tvxs.gr,  http://www.yme.gr,  http://news247.gr

Το σκέφτηκαν πολύ και τελικά τον διέγραψαν! – Εκτός ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης με καθυστέρηση 48 ωρών!

liapis_peripoliko

– Η απόφαση για την διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη ελήφθη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ
– Σήμερα δεν παρέστη στο Αυτόφωρο σνομπάροντας την διαδικασία
– Η δίκη του πήρε αναβολή για τις 30 Δεκεμβρίου
– Φήμες ότι ο συνταξιούχος πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης είναι στο Κατάρ 

Έχει όνομα βαρύ σαν ιστορία που λέει και το τραγούδι και ίσως αυτό να μέτρησε στην καθυστερημένη διαγραφή του από τη ΝΔ.
Ο Μιχάλης Λιάπης που κατάφερε να γελοιοποιηθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό με την παρανομία που διέπραξε και με όσα δήλωσε στην συνέχεια, διεγράφη σήμερα από τη ΝΔ με καθυστέρηση 48 ωρών.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ίσως να ήταν το γεγονός ότι και σήμερα ο κ. Λιάπης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο σνομπάροντας την διαδικασία και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη βρίσκεται στο εξωτερικό στο προγραμματισμένο ταξίδι του.

Πόσα μέτρα όμως και πόσα σταθμά έχει ένα κόμμα όταν ένα μέλος του και μάλιστα ανηψιός του ιδρυτή της παράταξης όπως ο Μιχάλης Λιάπης κάνει το ένα παράπτωμα μετά το άλλο;

Και όχι μόνο αυτό αλλά κοροϊδεύει στα μούτρα, πολίτες, δικαιοσύνη και νόμους;

Και ακόμα και όταν ο Μιχάλης Λιάπης επιδείκνυε υποτίθεται μεταμέλεια για τις πράξεις του επι της ουσίας κορόιδευε τους πάντες.

Και τότε όμως η ΝΔ αρκέστηκε να κρατήσει αποστάσεις… Όταν στο παρελθόν το πρόσφατο και μακρινό έχει διαγράψει μέλη της για πολύ λιγότερα!

Θυμίζουμε την χθεσινή δήλωση του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου ότι: «Ο κ. Λιάπης, ως Έλληνας πολίτης, έκανε μία κίνηση, η οποία προκαλεί χείριστη εντύπωση. Θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, όπως θα την αντιμετώπιζε κάθε Έλληνας πολίτης. Οι πολιτικοί πρέπει να δίνουν το παράδειγμα. Δυστυχώς, τέτοιες κινήσεις όχι μόνο δεν δίνουν το παράδειγμα, αλλά εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο».

Στις 30 Δεκεμβρίου η δίκη του

Για τις 30 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του κ. Λιάπη –ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο, προκειμένου να προσκομίσει -όπως είπε- το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο πρώην υπουργός, ανέφερε ο συνήγορός του, έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, τις οποίες είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταβάλει τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του κ. Λιάπη αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια, χωρίς άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλαστή μεταμέλεια! Σνόμπαρε το δικαστήριο ο Μιχάλης Λιάπης – Είναι εκτός Αθηνών – Δεν παρέστη στη δίκη του

Εντολή Σαμαρά: Τέλος τα προνόμοια βουλευτών που παρανομούν

Ξεπέρασε τον Λιάπη! Βουλευτής χρωστάει πρόστιμα 18.000 ευρώ για οδικές παραβάσεις

Η ΝΔ κρεμάει τα… μανταλάκια τον Μιχάλη Λιάπη: Προκάλεσε χείριστη εντύπωση

Οι δρόμοι της αχρειότητας

Δένδιας για Λιάπη: Δεν περίμενα να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα

Ο Λιάπης δεν είναι ο μόνος! Βουλευτής κατήγγειλε ότι συνάδελφός της είχε παρκάρει τα παράνομα αυτοκίνητά του στο πάρκινγκ της Βουλής!

Γιακουμάτος: επικίνδυνη η βλακεία του Λιάπη

ΠΗΓΗ – http://www.newsit.gr

Επειδή όμως δεν πρέπει να είμαστε ανθρωποφάγοι, ας υιοθετήσουμε την άποψη του παρακάτω άρθρου και ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί: «#Free_Liapis»!

Λίγη συμπαράσταση στον Μιχάλη Λιάπη…

Σας έχει συμβεί ποτέ να τρέχετε να μαζέψετε από το τμήμα το μικρό σας ξάδερφο γιατί οδηγούσε μηχανάκι χωρίς δίπλωμα και άδεια; Τα κάνουν συχνά αυτά τα μικρά ξαδέρφια – ειδικά όταν είναι στην εφηβεία. Ε, τελικά τέτοια συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…

Μόνο που στην περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη, το όχημα ήταν ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού, που το οδηγούσε χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δίπλωμα. Και κάτι ακόμη: είχε πλαστές πινακίδες, αφού οι κανονικές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχαν κατατεθεί στην Εφορία – μη γελάτε, πολλοί συμπολίτες μας το κάνουν για να μην πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας, που έχουν καταστεί δυσβάσταχτα στις μέρες μας.

Λίγη συμπαράσταση στον πρώην υπουργό. Το στέλεχος της ΝΔ που του κολλήσατε το παρατσούκλι «ο εξάδερφος με το λάθος επώνυμο» – γιατί άραγε; Που κάποτε τον κατηγορούσατε ότι ήταν μπλεγμένος στο σκάνδαλο της Siemens και τις προμήθειες του ΟΣΕ – καταφανώς άδικα, αφού ο άνθρωπος δεν έχει να πληρώσει ούτε τα τέλη κυκλοφορίας του Touareg. Που έμεινε χαραγμένος στις καρδιές όλων σας για τις επιδόσεις του στο greek kamaki, ένα καθαρά ελληνικό άθλημα που απαιτεί επίπονη και καθημερινή εξάσκηση, ακόμη και από σκάλα ελικοπτέρου, από μικροφώνου, ακόμη και εντός του Μουσείου της Ακρόπολης.

Πάντως η αχαριστία του κόσμου δεν έχει όριο. Από την ώρα που μαθεύτηκε η είδηση, όλοι να σπεύσουν να επιχαίρουν. Κανένας δεν σκέφτηκε ποια ανθρώπινη ιστορία μπορεί να κρύβεται πίσω από την είδηση, ποιο δράμα και ποια πτώση του τραγικού ήρωα τον ώθησε να περάσει με κόκκινο αψηφώντας κάθε κανόνα, τι ώθησε τελοσπάντων τον Μιχάλη Λιάπη να προσχωρήσει στο κίνημα των «τζαμπατζήδων», όπως το ονομάζουν οι πνευματικοί ταγοί αυτής της χώρας.

Εμείς εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον πρώην υπουργό και του προτείνουμε να μας ανοίξει την καρδιά του – ει δυνατόν και το πόθεν έσχες του. Έτσι, για να παραδειγματιστούν και τα τωρινά στελέχη της κυβέρνησης για το τι σημαίνει η άνοδος και η πτώση της «εγκόσμιας δόξας».

ΠΗΓΗ – http://unfollow.com.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s