Αποφάσεις / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Επιπτώσεις / Κυβέρνηση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / Λειτουργία / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική

Σοκάρει η αναλγησία: Πλειστηριασμός σπιτιού με πλεόνασμα απανθρωπιάς από τους εμπνευστές του

pleisthriasmoi2

Δεν υπάρχουν λόγια για να σχολιάσει κανείς την ανακοίνωση του εργατoϋπαλληλικού κέντρου της Εύβοιας για την υπόθεση πλειστηριασμού που περιγράφει. Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση:

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: ergkev@otenet.gr

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.                                                                                                  ΧΑΛΚΙΔΑ: 9/12/2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

   Το ανάλγητο και απάνθρωπο  πρόσωπο του Τραπεζικού Κεφαλαίου, φανέρωσε ακόμα μια φορά  τα αμείλικτα  και    αδυσώπητα      χαρακτηριστικά του.

   Αδιαφορώντας για το μέγεθος της κοινωνικής  κρίσης, (ευθύνη για την δημιουργία της οποίας έχει και το ίδιο), προχωρά σε ενέργειες που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οδηγώντας σε πλήρη εξόντωση άτομα και νοικοκυριά που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία, να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις.

   Μόχθος, αγώνας και οικονομίες μιας ζωής, υφαρπάζονται χωρίς έλεος, από άνεργους, άπορους και ασθενείς, στο όνομα του κέρδους του Τραπεζικού Κεφαλαίου.

Όλα αυτά, με την συνέργεια της Δικαιοσύνης,  η οποία αδυνατεί να διακρίνει το μέγεθος των κοινωνικών προβλημάτων, επιτρέποντας πλειστηριασμούς  σε σπίτια συναδέλφων που έχουν χάσει τα πάντα, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά εξαιτίας της ισοπέδωσης των  κοινωνικών πολιτικών που επέφεραν οι αποφάσεις της Τρόικας.

  Χαρακτηριστική είναι  η περίπτωση  του συναδέλφου πρώην Προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Εύβοιας Γιάννη Ξένουο οποίος, αυτός και η οικογένειά του αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Χωρίς να έχουν εδώ και χρόνια  κανένα εισόδημα, με απόφαση του Εφετείου Χαλκίδας, βγαίνει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό.

  Ο συνάδελφος Γιάννης Ξένος και η οικογένειά του, τιμωρούνται, γιατί δεν μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

   Την ίδια στιγμή το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, εδώ και τρία χρόνια δεν του αποδίδουν  την σύνταξη και το εφάπαξ που δικαιούται, χωρίς να  έχουν την παραμικρή επίπτωση για όσα του στερούν.

   Η Κυβέρνηση με συνεχείς διακηρύξεις, λέει πως προστατεύει την πρώτη κατοικία , αυτών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν  στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ενώ εδώ και χρόνια δίνει λύση στην πρακτική των καθυστερήσεων της καταβολής των συντάξεων στους δικαιούχους.

   Αναδεικνύεται,  ύστερα από 50 και πλέον χρόνια αμείλικτο και πάλι το ερώτημα «ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ αυτό το τόπο»;

   Για μας η απάντηση είναι γνωστή. Κυβερνούν οι Τραπεζίτες, Βιομήχανοι και Εφοπλιστές  με την ανοχή και την στήριξη των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   Επειδή η περίπτωση του Γιάννη Ξένου δεν είναι μοναδική, αλλά στην ίδια θέση βρίσκονται εκατοντάδες  συνάδελφοι μας, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία  για να οργανώσουμε τη δράση μας, για την αποτροπή αυτών των πρακτικών που στερούν από όσους βρέθηκαν χωρίς δουλειά και χωρίς εισόδημα, το δικαίωμα στη ζωή.

   Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει τον ιδρώτα και το μόχθο μιας ολόκληρης ζωής.

   Κανένας συνάδελφος μόνος, απέναντι σε αυτή την επίθεση του Τραπεζικού  Κεφαλαίου.

  Όλοι μαζί να μην επιτρέψουμε την αρπαγή των σπιτιών μας.

  Όλοι μαζί να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια της Εργατικής Τάξης.

ΠΗΓΗ – http://www.ertopen.com

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ

Ε.Α.Δ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s