ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Επιπτώσεις / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ / Κριτική / Κυβέρνηση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / Πρακτική εφαρμογή / Προσφυγή / Παιδεία / Υποθέσεις

Στη δικαιοσύνη εκ νέου το υπουργείο Παιδείας για τα πανεπιστήμια

PANEPISTHMIA

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει εκ νέου σήμερα (σ. χθες)  το υπουργείο Παιδείας με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη» δήλωσε χθες (σ. προχθες) ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

«Επίσης, η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

«Το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει, αύριο (Τρίτη), εκ νέου στη Δικαιοσύνη, για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους. Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι. Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Η απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την Παρασκευή, με δύο 48ωρες απεργίες, έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα, με τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών να δηλώνουν έτοιμα να παραιτηθούν.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης επέλεξε το δρόμο της δικαιοσύνης και της αγωγής, για να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε σχέση με τις έντονες αντιπαραθέσεις που είχε όλο αυτό τον καιρό με τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος. Σε μια πολυσέλιδη αγωγή του εναντίον τους, που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητά αποζημίωση 999.000 ευρώ διότι, όπως υποστηρίζει τα μέλη του Συμβουλίου εν γνώση τους ισχυρίστηκαν ψεύδη εναντίον του και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του.

Πηγή: ANT1

ΑΠΟ – http://news.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Παράνομη για τυπικούς λόγους αλλά όχι καταχρηστική η απεργία των διοικητικών στα πανεπιστήμια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s