Άσκηση επαγγέλματος / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ / Δικαστήρια / Κυβέρνηση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / Λειτουργία / Πρόεδρος της Δημοκρατίας / Σύλλογοι / Υποδομή

Π.Δ. 150/2013 – Ηλεκτρονική Κατάθεση Προτάσεων και Σχετικών Εγγράφων

PROEDRIKO-DIATAGMAΕπισυνάπτεται το Π.Δ. 150/2013 – Ηλεκτρονική κατάθεση προτάσεων και σχετικών εγγράφων (αποδεικτικών μέσων και διαδικαστικών εγγράφων) ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων (Φ.Ε.Κ. Α’ 234/1-11-2013).

Στόχος της ηλεκτρονικής κατάθεσης των προτάσεων και των σχετικών εγγράφων είναι η επιτάχυνση και διευκόλυνση της διαδικασίας ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων, η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών τους, η απλοποίηση και ενοποίηση των διαδικασιών κατάθεσης των ως άνω εγγράφων αλλά και της πληρωμής των προβλεπόμενων πόρων, καθώς και η διευκόλυνση των Δικηγόρων κατά την παροχή των υπηρεσιών στους εντολείς τους.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται στενά με τους συναρμόδιους φορείς προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών συστημάτων των Δικαστηρίων της χώρας και της επέκτασης των θεσμών ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης στο σύνολο των δικαστηριακών διαδικασιών.

Από το Γραφείο Τύπου

Συνημμένα αρχεία »pd_150-2013_fek_a_234.pdf

ΠΗΓΗhttp://www.dsa.gr

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s