Άσκηση επαγγέλματος / ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ / Σύλλογοι / Φορολογία

Δ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ: Ηλεκτρονική Έκδοση Γραμματίων Προείσπραξης & Αποϋλοποιημένων Ενσήμων

ilektroniko_grammatio_dsa1ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 
Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα
Τηλ. 210-33.98.270, 71

Αθήνα,  22.10.2013

Ηλεκτρονική Έκδοση Γραμματίων
Προείσπραξης & Αποϋλοποιημένων Ενσήμων

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή προκειμένου να έχετε στο εξής τη δυνατότητα να εκδίδετε τα γραμμάτια προείσπραξης της δικηγορικής αμοιβής (ήδη, γραμμάτια προκαταβολής εισφορών), μόνοι σας, από τον προσωπικό σας Η/Υ, στα οποία ενσωματώνονται και τα αποϋλοποιημένα ένσημα της αντίστοιχης διαδικασίας.

Ειδικότερα, μέσω της νέας εφαρμογής στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε από την Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «Ισοκράτης» (www.dsanet.gr), χρησιμοποιώντας τον κωδικό ασφαλείας («Καρτέλα Δικηγόρου»), εκδίδετε το γραμμάτιο και τα σχετικά ένσημα, με χρέωση του λογαριασμού σας στην Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος/προμήθεια για τη διεξαγωγή των τραπεζικών συναλλαγών.

Οι εν λόγω συναλλαγές καταχωρούνται αυτομάτως στην ασφαλιστική σας καρτέλα για την ενημέρωση των ταμείων κατά την ετήσια καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε περίπτωση ακύρωσης του γραμματίου (που γίνεται μόνο στα ταμεία του ΔΣΑ, αποκλειστικά εντός μηνός από την έκδοσή του) επιστρέφεται και η αξία των ενσήμων.

Σημειωτέον δε ότι με την υπ’ αριθμ. 87755οικ./11.10.2013 εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων [συνημμένο αρχείο] ενημερώθηκαν οι δικαστικές αρχές και υπηρεσίες της χώρας προκειμένου να δέχονται τα νέου τύπου γραμμάτια που έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά, μετά των ενσωματωμένων σε αυτά ενσήμων των ταμείων (ΕΤΑΑ και ΤΑΧΔΙΚ).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό Οδηγό Χρήσης της Νέας Διαδικασίας Ηλεκτρονικής Έκδοσης Ενσήμων και Γραμματίων [συνημμένο αρχείο] ή να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210-3398 +230, +231, +236 (Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 8.00-15.00).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ως διαπιστευμένη Αρχή Εγγραφής από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή για τη χορήγηση ψηφιακών πιστοποιητικών στα μέλη του (Εκπαιδευτικό Κέντρο του «Ισοκράτη», Φειδίου 18, 4ος όροφος), η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη συνολική υλοποίηση της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων. [Σημείωση: Η χρήση ψηφιακής υπογραφής και η ηλεκτρονική κατάθεση του δικογράφου δεν αποτελούν προϋπόθεση για την ηλεκτρονική έκδοση του γραμματίου].

Ευελπιστούμε ότι η δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης των γραμματίων σε συνδυασμό με την αποϋλοποίηση των ενσήμων και την ηλεκτρονική κατάθεση των δικογράφων θα συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου για τους συναδέλφους, με στόχο τη βελτίωση της δικηγορικής καθημερινότητας.

Ο Σύλλογός μας, όπως έχει επανειλημμένα και έμπρακτα αποδείξει μέχρι σήμερα, αντιλαμβάνεται ως μεγίστης σημασίας την ανάγκη προώθησης της εφαρμογής και χρήσης των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τους συναρμόδιους φορείς και να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών συστημάτων των Δικαστηρίων της χώρας και, εν γένει, στην επέκταση των θεσμών ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης στο σύνολο των δικαστηριακών διαδικασιών.

            Ο Πρόεδρος                              Η Επιτροπή Πληροφοριακών Συστημάτων και Νέων Τεχνολογιών

Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος                       Θεόδωρος Σχινάς, Αθανάσιος Παυλόπουλος, Θωμάς Καμενόπουλος,

                                                       Τίτος  Χριστόπουλος, Ιωάννης Χαρακτινιώτης, Χαράλαμπος Κονδύλης,

                                                                                                          Παναγιώτης Περάκης, Φώτης Κωτσής

Συνημμένα αρχεία: »odigos_xrisis_tis_neas_diadikasias_ilektronikis_ekdosis_ensimon_kai_grammation.doc 

|egkyklios_87755oik.11.10.2013_toy_ypoyrgeioy_dikaiosynis.pdf

ΠΗΓΗ – http://www.dsa.gr

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Advertisements

One thought on “Δ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ: Ηλεκτρονική Έκδοση Γραμματίων Προείσπραξης & Αποϋλοποιημένων Ενσήμων

  1. Παράθεμα: Π.Δ. 150/2013 – Ηλεκτρονική Κατάθεση Προτάσεων και Σχετικών Εγγράφων | Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s