Άσκηση επαγγέλματος / ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ

Επιστολή Διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Υπηρεσία Ασύλου της Κατεχάκη

Συνάδελφος που ασχολείται με θέματα – υποθέσεις αλλοδαπών (παροχή ασύλου, κλπ.), μας έστειλε το κείμενο μίας επιστολής διαμαρτυρίας για την κατάσταση, που επικρατεί στην Υπηρεσία Πολιτικού Ασύλου της Κατεχάκη, σε σχέση με τους συναδέλφους που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους:

«Επιστολή Διαμαρτυρίας 

Συνάδελφοι

Η κατάσταση στην  Υπηρεσία του Πολιτικού Ασύλου της Κατεχάκη έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Συνηγόρους που πηγαίνουν εκεί.

Καταρχήν όταν σε βλέπουν πολλές φορές οι υπάλληλοι της υπηρεσίας εκεί σε ρωτούν γιατί έρχεσαι κάθε μέρα και σου λένε ότι είναι καλύτερα να μην έρχεσαι τόσο συχνά.

Δεν έχεις δικαίωμα να εισέλθεις  στην υπηρεσία παρά μόνο όταν συνοδεύεσαι από τον πελάτη σου. Δεν έχεις δικαίωμα χωρίς την παρουσία του πελάτη σου ακόμα και με εξουσιοδότηση, να δείς  εκκρεμή αιτήματα για άσυλο η παλαιοτέρα αιτήματα ασύλου.

Οι υπάλληλοι εκεί σου ζητούν να περάσεις έξω ,και δεν σου δίνουν την δυνατότητα να περάσεις στον χώρο υποδοχής για να δείς τα αιτήματα ασύλου που έχουν καταθέσει πελάτες σου και την πορεία τους.

Σαν συνήγορος δεν μπορείς να κλείσεις κάποιο ραντεβού, στην συνέντευξη δεν μπορείς να πάρεις μέρος μόνο να είσαι παρόν και να επιβλέπεις την διαδικασία.

Από την Πέτρου Ράλλη έως την Κατεχάκη, μαζί με την υπηρεσία, ταξίδεψαν και τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των δυσλειτουργιών που παρουσίαζε η πρόσβαση στο άσυλο τα προηγούμενα χρόνια: το κύκλωμα αλλοδαπών που χειραγωγούσε την ουρά πουλώντας θέσεις στην αρχή της, κατά την διάρκεια της νύχτας δημιουργεί  συχνά φαινόμενα βίας  μεταξύ αλλοδαπών, που προσπαθούν να επιβάλουν το παλαιό καθεστώς εκμετάλλευσης, και άλλων που υπερασπίζονταν τη θέση τους στην ουρά .

Προσωρινά  όλοι οι αλλοδαποί  μπαίνουν μέσα,  για ενημέρωση, αλλά οι πιθανότητες να πάρεις νούμερο άμα δεν ανήκεις σε ΜΚΟ είναι μηδενικές .

Διαμαρτύρομαι έντονα για την κατάσταση και είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε κάποιες αποφάσεις διότι είναι στοχεύμενες ενέργιες που έχουν σκοπό την απάξωση του επαγγέλματος μας.

Δεν μπορεί Συνάδελφοι   να πηγαίνουμε  με τον πελάτη από τις 4 και 5 το πρωί και να περιμένουμε  στην  ουρά για να μπορέσουμε  να εισέρθουμε  στην υπηρεσία και δυστυχώς όταν εισερχόμαστε η παρουσία μας και μόνο να κάνει αποτρεπτική την είσοδο του πελάτη στο χώρο υποδοχής με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν νούμερα . Ενώ βλέπεις να εξυπηρετούν αλλοδαπούς  που είναι μετά από εσένα στην ουρά.

Δεν μπορεί να έχουν τέτοια αναιδή  συμπεριφορά προς Συναδέλφους, με τις πλάτες της Διοίκησης που προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους. Ο Συνήγορος θα πρέπει να περνά σε όλους τους χώρους του Ασύλου για να δει παλαιότερα αιτήματα ασύλου που έχουν υποβάλει πελάτες του.

Δεν είμαστε σκουπίδια αλλά δημόσιοι λειτουργοί που προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά μας. Σας καλώ να υπογράψουμε το παρόν  κείμενο διαμαρτυρίας και να αποσταλεί προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.»

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν είτε μέσω email στη διεύθυνση greg55000@hotmail.com είτε τηλεφωνικά στο 6956309009. 

Advertisements

One thought on “Επιστολή Διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Υπηρεσία Ασύλου της Κατεχάκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s