ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Κυβέρνηση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / Λειτουργία

Οι «Πυρήνες» πίσω από το χτύπημα στον εφέτη ανακριτή – Η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης

Οι «Πυρήνες» πίσω από το χτύπημα στον εφέτη ανακριτή

Η οργάνωση καλεί σε νέες επιθέσεις κατά δικαστικών

Μία ακόμα πράξη, η έκτη κατά σειρά, του επονομαζόμενου «Σχεδίου Φοίνικας», που έθεσαν από κοινού σε εφαρμογή τον Ιούνιο η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία», αποτελεί ο παγιδευμένος φάκελος που ανεφλέγη στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή, στο Χολαργό.Με προκήρυξή της, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση.Στην προκήρυξη που έχει τίτλο «Σχέδιο Φοίνικας 5 – Φάτε τους Δικαστές» οι τρομοκράτες καταφέρονται κατά των δικαστών υποστηρίζοντας πως ο χώρος της Δικαιοσύνης έχει αποθρασυνθεί, ενώ για τον παγιδευμένο φάκελο κατά του ειδικού εφέτη ανακριτή κάνουν λόγο για «δωράκι εκδίκησης».

Ιδιαίτερα ανησυχητική θεωρείται η αναφορά στην προκήρυξη που καλεί σε επιθέσεις κατά δικαστικών που δεν φυλάσσονται από την αστυνομία κάνοντας λόγο για χτυπήματα με βόμβες αλλά και για εκτελέσεις.

«Σήμερα η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς αναγεννιέται από τις στάχτες της, προωθώντας το Σχέδιο Φοίνικας. Νέοι πυρήνες της Συνομωσίας είναι έτοιμοι να ξεχυθούν στο νέοαναρχικό αντάρτικο πόλης. Και όσοι ρεφορμιστές αναρχικοί μας συκοφαντούν λεγοντας ότι η νοοτροπία και η μέθοδός μας μοιάζει περισσότερο στην μαφία, είναι γιατί αυτοί μοιάζουν όλο και περισσότερο στους αριστερούς χίπηδες».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που βρισκόταν μέσα στον φάκελο με την ένδειξη «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ήταν τοποθετημένος σε ντοσιέ και ανεφλέγη την ώρα που μια άλλη ένοικος της πολυκατοικίας τον παρέδιδε μαζί με άλλη αλληλογραφία στον δικαστικό.

Η βόμβα είχε σταλεί πριν από τον Δεκαπενταύγουστο στον εφέτη, που ασχολείται με την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος ωστόσο έλειπε σε άδεια.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής που εξέτασαν τα υπολείμματα του μηχανισμού διαπίστωσαν ότι αυτός αποτελείτο από μικρή ποσότητα δυναμίτιδας, μπαρούτι και οκτώ μπαταρίες.

Το «Σχέδιο Φοίνικας»

Η πρώτη ενέργεια του σχεδίου Φοίνικας ήταν η έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη.

Η δεύτερη αφορά την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Άργος.

Η τρίτη περίπτωση αφορά εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, στις 26 Ιουνίου και η τέταρτη ενέργεια αφορά την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο, που ανεφλέγη στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου.

Η πιο πρόσφατη ενέργεια ήταν ο εμπρησμός κατά σχολής της Αστυνομίας στην πόλη Μπαλικπαπάν στην Ινδονησία.

ΠΗΓΗ – http://www.newsbeast.gr

Η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης για το χτύπημα σε βάρος δικαστικού λειτουργού

Δελτίο Τύπου

Ημ/νία Δημοσίευσης : 2/9/2013

Δήλωση Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου για την αποστολή φακέλου, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτη ειδικό Εφέτη ανακριτή

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την αποστολή φακέλου, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτη ειδικό Εφέτη ανακριτή δήλωσε:

«Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους. Πράξεις βίας εναντίον τους που αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους και την κάμψη του φρονήματός τους δεν τους πτοούν και θα πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας».

ΠΗΓΗ – http://www.ministryofjustice.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s