ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ / Ε.Α.Δ. / Επιπτώσεις / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ / Κυβέρνηση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / Φορολογία

Μην περιμένετε να σας έρθουν τα εκκαθαριστικά μέσω ταχυδρομείου για να πληρώσετε, γιατί μπορεί να χάσετε τις προθεσμίες πληρωμής.

Το Υπουργείο Οικονομικών με πρόσφατη ανακοίνωσή του με τίτλο «Εναλλακτικές δυνατότητες ενημέρωσης εκκαθάρισης» ουσιαστικά μας λέει να μην περιμένουμε να μας έρθουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα μέσω ταχυδρομείου για να πάμε να πληρώσουμε τους αναλογούντες φόρους (ΦΕΦΠ, ΦΑΠ), γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε τις προθεσμίες πληρωμής, δεδομένου ότι πολλά εκκαθαριστικά, που έπρεπε να έχουν ήδη αποσταλεί, βρίσκονται ακόμα στη «διαδικασία αποστολής». Ως εκ τούτου το Υπουργείο Οικονομικών προτρέπει τους φορολογούμενους να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά τους μέσω της ιστοσελίδας http://www.gsis.gr!

Κι εμείς εντελώς αφελώς ρωτάμε: Γιατί έβαλαν καταληκτική προθεσμία πληρωμής 30-08-2013 σε εκκαθαριστικά, που δεν έχουν ακόμα αποσταλεί και όχι μεταγενέστερη (π.χ. 30-09-2013), δεδομένου κιόλας, ότι μόλις πρόσφατα υποβλήθηκαν οι δηλώσεις και ότι πολύς κόσμος λείπει σε διακοπές; 

Ε.Α.Δ.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

logo_el

Εναλλακτικές δυνατότητες ενημέρωσης εκκαθάρισης

25 | 08 | 2013

Το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9» μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.
Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι:

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το ΦΕΦΠ και

https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το ΦΑΠ.

Δεδομένου πως μερικά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 30η Αυγούστου 2013 είναι σε διαδικασία αποστολής, αλλά και επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, υπενθυμίζουμε την εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσης και πληρωμής, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.

ΠΗΓΗ – http://www.minfin.gr

Advertisements

One thought on “Μην περιμένετε να σας έρθουν τα εκκαθαριστικά μέσω ταχυδρομείου για να πληρώσετε, γιατί μπορεί να χάσετε τις προθεσμίες πληρωμής.

  1. Παράθεμα: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΠ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ | Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s