Αποφάσεις / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Επιπτώσεις / Λειτουργία / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / Πρακτική εφαρμογή / Προτάσεις Διεξόδου

Απόφαση σταθμός στην Κρήτη: Κούρεμα χρέους κατά 100%

xreos

Την πλήρη δικαίωση,  100% «κούρεμα» του χρέους της,  βρήκε υπερχρεωμένη δανειολήπτρια,  με σοβαρά προβλήματα υγείας, από  την υπ’ αρ. 4/2013 απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Βάμου Αποκορώνου.

Συγκεκριμένα και επί της ουσίας της απόφασης  και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η δανειολήπτρια τυγχάνει να είναι μέλος της, πρόκειται για μια  Πρωτοφανή απόφαση, για μια απόφαση «Σταθμός»  που μέχρι σήμερα σαν και αυτή λίγες  αποφάσεις έχουν παρθεί από τα Ειρηνοδικεία της Χώρας, για απόφαση που δικαιώνει την πραγματική ουσία του ν.Κατσέλη,  για μια απόφαση, που τονίζει το εις βάθος κοινωνικό πρόσωπο του και ακόμα μια απόφαση, που  δίνει την ελπίδα στους ανθρώπους της φτώχειας, της ανέχειας και της  αρρώστιας να βρουν την «όαση » της  ζεστασιάς και της  ελπίδας, βεβαίως και με την συνδρομή των Ελλήνων δικαστών, που με την συνδρομή τους υλοποιείται προς θετική κατεύθυνση η υπάρχουσα Νομοθεσία, αλλά και δίνεται η πρέπουσα «ανάσα» για τους χειμαζόμενους από τη οικονομική  κρίση δανειολήπτες.

Λεπτομερώς: Η δανειολήπτρια είναι έγγαμη, 68 ετών, μητέρα ενός ενηλίκου τέκνου, εργαζόταν ως κομμώτρια αλλά λόγω σοβαρής ασθένειας ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί  και σήμερα είναι συνταξιούχος γήρατος, από τον Ο.Α.Ε.Ε, με σύνταξη 515 ευρώ/μήνα που αποτελεί το μοναδικό της εισόδημα. Ο σύζυγός της είναι αγρότης,  της ίδιας ηλικίας,  με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, ο οποίος  έχει στην κυριότητα του μια οικία  97 τ.μ, στην οποία διαμένει  με την σύζυγο του, ακόμα  έχουν στην κυριότητά τους κατά 50% έκαστος, ένα Ι.Χ  μικρής εμπορικής αξίας.

Το χρέος της δανειολήπτριας σε τέσσερις Τράπεζες, ανερχόταν σε 104.531,05 ευρώ και «κουρεύτηκε» από το Ειρηνοδικείο Βάμου,  κατά  100% Οριστικά, χωρίς επαναπροσδιορισμό δίκης.

Τέλος, την απόφαση  αυτή  (Ολική διαγραφή χρέους σε τέσσερις Τράπεζες) η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, την χαιρετίζει, ευχαριστεί όλο το οικονομοτεχνικό επιτελείο της  που συνέβαλλε σ’αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά  και καλεί όλους τους δανειολήπτες που βρίσκονται,  να εμπιστευτούν  και να προσφεύγουν στον ν.3869/2010, τον γνωστό ως ν.Κατσέλη  αλλά και την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

ΠΗΓΗ – http://www.cna.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s