Επιπτώσεις / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ / Κυβέρνηση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δείτε την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Δήμοι: Συνεχίζονται οι καταλήψεις. Λειτουργούν καθαριότητα, κοινωνικές δομές

Δήμοι: Συνεχίζονται οι καταλήψεις. Λειτουργούν καθαριότητα, κοινωνικές δομές

KATALHPSH

Ενέκρινε την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής, για σειρά κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Παράλληλα έδωσε έγκριση εν λευκώ στην Ε.Ε. να αποφασίσει και άλλους τρόπους αντιδράσεων εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Να σημειωθεί ότι ήδη σε πολλούς δήμους σε όλη τη χώρα με προεξάρχοντες του δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έχουν προχωρήσει σε κατάληψη προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαρκείς συνελεύσεις.

Επιπλέον τα δημοτικά συμβούλια ορισμένων δήμων όπως της Ξάνθης και της Ζακύνθου έχουν λάβει αποφάσεις για «λουκέτο» στους δήμους  σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Ε. ΠΟΕ-ΟΤΑ που επικύρωσε ομόφωνα το Γ.Σ.:

1.         Την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 συνεχίζουμε την ενημέρωση των συναδέλφων και όχι μόνο, με διαρκείς Γενικές Συνελεύσεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις, καταλήψεις Δημαρχείων και κάθε άλλης υπηρεσίας με πρώτη γραμμή τους συναδέλφους που βρίσκονται υπό απόλυση σε πρώτη φάση ενώ καλύπτεται συνδικαλιστικά από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κάθε άλλη αγωνιστική κινητοποίηση που αποφασίζουν οι Σύλλογοι. Συμμετέχουμε στην Παναττική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τέλος του ωραρίου και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

2.         Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 προκηρύσσεται Στάση Εργασίας από τις 11.30 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στη Πλατεία Καραϊσκάκη ενώ  θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή.

3.         Οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρεμβαίνουν άμεσα στα Δημοτικά Συμβούλια προκειμένου να συγκληθούν και να λάβουν αποφάσεις για το άμεσο κλείσιμο των Δήμων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που αντισυνταγματικά καταργεί αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και «κλείνει» τα σπίτια 6.000 εργαζομένων Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων.

4.         Το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 και ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, απέχουμε από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

5.         Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 το πρωί, πραγματοποιούμε Διαρκείς Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και Καταλήψεις  σε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας.

6.         Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 το απόγευμα, διοργανώνουμε Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος με προσπάθεια συντονισμού με όλους τους κλάδους Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που πλήττονται και όχι μόνο.

7.         Την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 κατά την διάρκεια του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία καλλιτεχνών ενώ θα πραγματοποιηθεί ολονύκτια διαμαρτυρία.

8.         Την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 συμμετέχουμε ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. με βασικό σύνθημα ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

9.         Παρέχεται ανοιχτή εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ανάλογα με τις εξελίξεις να τροποποιήσει ή να εμπλουτίσει το αγωνιστικό πλαίσιο δράσης της Ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗhttp://www.aftodioikisi.gr

REBLOGGED – http://enotitasaronikou.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s