ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ / Επιπτώσεις / Κυβέρνηση / Κοινωνική Ασφάλιση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική

«Mαχαίρι» στις παροχές του ΕΟΠΥΥ – Στα πρόθυρα της κατάρρευσης τα Tαμεία…!!!

EOPYYΡεπορτάζ : Τιτίκα Ανουσάκη

Η τρύπα 1,2 δισ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ και το συνεχώς αυξανόμενο έλλειμμα στενεύει πάρα πολύ τα περιθώρια του ταμείου περίπου 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Οι δανειστές μας κλιμάκιο των οποίων έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο Υγείας πιέζουν για την αναδιάρθρωση του ταμείου που θα περάσει από τον γνωστό δρόμο των περικοπών προς τους ασφαλισμένους. Το τελεσίγραφο εκπνέει σε δύο εβδομάδες και στο υπουργείο Υγείας έχει σημάνει συναγερμός.

Όπως εξηγεί στο newpost η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ κ. Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου «το έλλειμμα μπορεί και να ξεπεράσει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2013. Εξυπακούεται πως ο ενιαίος κανονισμός παροχών θα αλλάξει και το κόστος θα πέσει πάλι στις πλάτες των ασφαλισμένων».

Έτσι οι ασφαλισμένοι που πληρώνουν ούτως η αλλιώς 15% συμμετοχή στις εξετάσεις ελέω μνημονίου θα κληθούν να πληρώσουν εκ νέου το βάρος της μαύρης τρύπας του ταμείου τους.

Νυστέρι μελετάται να πέσει κυρίως στις διαγνωστικές εξετάσεις όπου θα υπάρξει περαιτέρω κατηγοριοποίηση καθιστώντας πολύ δύσκολη την αποζημίωση του ασφαλισμένου. Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να τεθεί και πλαφόν στον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων που θα δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.

Ο ίδιος ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος άλλωστε μετά τη συνάντηση με την τρόικα είπε πως υπάρχουν σημαντικά ανοιχτά θέματα με τα τους δανειστές μας όπως η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, με στόχο να μην δημιουργηθεί νέο σημαντικό έλλειμμα το 2013.

Ένα έλλειμμα όμως που ήδη έχει αγγίξει το 1 δις και πως ο χρόνος θα κλείσει με έλλειμμα άνω των 1.2 δις γεγονός που καθιστά αμφίβολη την βιωσιμότητα του ταμείου.
newpost.gr

ΑΠΟ – http://www.newsnow.gr

Advertisements

One thought on “«Mαχαίρι» στις παροχές του ΕΟΠΥΥ – Στα πρόθυρα της κατάρρευσης τα Tαμεία…!!!

  1. Παράθεμα: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Τ.Π.Δ.Α.; ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ; |

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s