Αποφάσεις / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Υποθέσεις

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ – ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ CDS

Εκδόθηκε η απόφαση στην υπόθεση με αντίδικους τον Αντρίκο Παπανδρέου και τον Πάνο Καμμένο. Η κάθε πλευρά εμφανίζει τη δική της ερμηνεία για το σκεπτικό τής απόφασης. Εμείς λοιπόν παραθέτουμε δύο άρθρα που εκφράζουν και τις δύο διαφορετικές προσεγγίσεις και στα οποία εμπεριέχεται το κείμενο της απόφασης, καθώς και τις δηλώσεις  και των δύο εμπλεκομένων μερών (και βίντεο με συνέντευξη τύπου του Πάνου Καμμένου και των δικηγόρων του με αφορμή την εν λόγω απόφαση). Έχοντας όλα τα δεδομένα και γνωρίζοντας όλες τις απόψεις, μπορεί κανείς να κρίνει καλύτερα.

Ε.Α.Δ.

Όλη η απόφαση της καταδίκης Καμμένου από τον Αντρίκο Παπανδρέου για τους σε βάρος του χαρακτηρισμούς

kammenosΟι δύο αγωγές που κατέθεσε ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στάθηκαν αφορμή για την βαρύτατη καταδίκη του τελευταίου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Παράλληλα, το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του όχι μόνο απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου αλλά και το αίτημά του να μη διεξαχθεί η διαδικασία καθότι ο ίδιος καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον Απρίλιο του 2011 τον τότε πρωθυπουργό ως «έμμισθο broker των διεθνών τοκογλύφων» και τον αδελφό του ως μέλος της συμμορίας που συμμετείχε στην καταλήστευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέσω της αγοραπωλησίας ασφαλιστηρίων δανειστικού κινδύνου (CDSs) ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έγινε στο διάστημα από τον Μάρτιο έως το Νοέμβριο του 2009 η αγορά και στους επόμενους μήνες η πώληση με κέρδος μάλιστα για το πιστωτικό ίδρυμα της τάξεων των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από τότε ο κ. Καμμένος με σειρά δηλώσεών του καταφερόταν συστηματικά κατά του πρώην πρωθυπουργού και του αδελφού του με βαρύτατες εκφράσεις και απειλές.

Σύμφωνα πάντως με την απόφαση «ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο ο εναγόμενος αναφέρεται στον ενάγοντα, με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, δεν προσιδιάζουν με εκείνον που οφείλουν να εκφέρουν οι πολιτικοί σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όπου κατά κανένα τρόπο και για κανένα λόγο δεν είναι ανεκτό να θίγεται ο πυρήνας της αξιοπρέπειας οποιουδήποτε ανθρώπου χάριν ενός αορίστου δικαιολογημένου ενδιαφέροντος του κοινού, πολλώ δε μάλλον όταν τούτο θα μπορούσε κάλλιστα να επιτευχθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μη θιγεί η αξία οποιουδήποτε ανθρώπου, δοθέντος ότι ο σεβασμός αυτής αποτελεί βασική συνταγματική επιλογή.

Διαβάστε εδώ το σύνολο της δικαστικής απόφασης εδώ:

ΜΕΡΟΣ 1

ΜΕΡΟΣ 2

ΜΕΡΟΣ 3

ΜΕΡΟΣ 4

ΜΕΡΟΣ 5

ΜΕΡΟΣ 6

ΜΕΡΟΣ 7

ΜΕΡΟΣ 8

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΑΠΟ – http://www.alexiptoto.com

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ CDS…

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ CDS.

ΟΡΘΩΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ, ΚΑΚΩΣ ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ.

fagopotiΤο σκάνδαλο που η συμμορία με ειρωνίες και ψευδείς καταθέσεις προσπάθησε πολλάκις να βάλει στο αρχείο. Για να κρύψει μαζί του όλο το παρακράτος που ασέλγησε πάνω στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με αποτέλεσμα να το καταστρέψει.

Μετά την σημερινή απόφαση, πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους. Ειδικά όσοι απαξίωναν αυτές τις αποκαλύψεις με αντάλλαγμα πακτωλούς διαφημίσεων από ένα ίδρυμα που κατέρρεε. Συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ που υπήρξαν δανειστές και δανειζόμενοι από το ίδρυμα και τώρα προσπαθούν να κρύψουν τα θαλασσοδάνεια τους κάτω από το χαλί, σύντομα θα κληθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διοργανωτές συνεδρίων που έκλεισαν σε μία νύχτα τις εταιρείες τους και εξαφανίστηκαν, να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούν. Όπως και τα θαλασσοδάνεια που μετέφεραν στο εξωτερικό, υπό το πρόσχημα της “εξαγοράς” εταιρειών που όμως ήταν δικών τους συμφερόντων!

Το κακό για τους ντόπιους κλακαδόρους που έμειναν πίσω, είναι ότι το χρήμα στέρεψε. Και τώρα έρχεται ο λογαριασμός. Δείτε την απόφαση – κόλαφο της δικαιοσύνης και αναμείνατε τις εξελίξεις.

CDS 1CDS 2CDS 3CDS 4CDS 5

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ:

ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΠΗΓΗ – http://olympia.gr

 

Η απόφαση ικανοποίησε και τον Καμμένο και τον Παπανδρέου

antrikos_kammenos

Τέλος έλαβε η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Αντρίκο Παπανδρέου και τον Πάνο Καμμένο, μετά τη χθεσινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αναφορικά με τις δύο αγωγές που είχε καταθέσει ο πρώτος, εναντίον του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η πρώτη αγωγή που είχε καταθέσει ο Αντρίκος Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου, απορρίφθηκε στο σύνολο του περιεχομένου και ισχυρισμών του ενάγοντα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ επιβλήθηκαν σε βάρος αυτού, δικαστικά έξοδα υπέρ του εναγόμενου (Καμμένου) 20.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη συνεκδικασθείσα δεύτερη αγωγή του κ. Παπανδρέου, έγινε δεκτή εν μέρει και υποχρεώνεται ο κ. Καμμένος να του καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ. Επίσης, κάθε φορά που θα χρησιμοποιεί εκφράσεις προσβλητικές για το πρόσωπο του Αντρίκου Παπανδρέου θα πρέπει να του καταβάλει 500 ευρώ.

Στη δίκη ο κ. Καμμένος εκπροσωπήθηκε από τη σύζυγό του Ελένη Τζούλη, τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο και Χρυσούλα Γιαταγάνα και τον Ηλία Γιολδασέα.

Δικηγόροι του κ. Παπανδρέου ήταν ο Λεωνίδας Μαραβέλης και ο Ηλίας Μανιάτης.

Ικανοποιημένος ο Καμμένος

Πολιτική δικαίωση για τον ίδιο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στη δικαστική διαμάχη του με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκο Παπανδρέου σχετικά με τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σε ό,τι αφορά δε, τους χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Παπανδρέου («λαμόγιο» και «θα δικάσουμε κάτω από το σπίτι» που έγραψε στο διαδίκτυο) -για τους οποίους απειλείται με πρόστιμο 500 ευρώ κάθε φορά που θα τους επαναλαμβάνει δημόσια- ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε, ότι μια φορά το μήνα θα καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου, θα αποκαλεί τον κ. Παπανδρέου με έναν από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς και θα πληρώνει 500 ευρώ.

Τι λέει ο Αντρίκος Παπανδρέου

«Με απόφαση της δικαιοσύνης κατέπεσαν οι σε βάρος μου και της οικογένειάς μου συκοφαντίες για CDS, κερδοσκοπικά παιχνίδια και άλλα μυθεύματα του κυρίου Καμμένου» τόνισε σε δήλωσή του αναφορικά με την υπόθεση των CDS και την απόφαση του δικαστηρίου, ο Άντρίκος Παπανδρέου.

 

ΠΗΓΗ – http://www.enikos.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s