ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο Πειθαρχικό τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής

perifereiaattikis

Την παραπομπή όλων των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δημήτρης Καλογερόπουλος.
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι αιρετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι (μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι και η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής Λιλίκα Βασιλάκου), ενώ το Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 αποτελούν ο πρόεδρος του Εφετείου της έδρας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ, δυο εφέτες με τους αναπληρωτές τους, ο προϊστάμενος της οικείας Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ και ένας αιρετός, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
Λόγο της παραπομπής όλων των μελών της Οικονομικής Επιτροπής αποτελεί η απόφαση της Επιτροπής να διαλύσει το 2012 τη σύμβαση έργου και να ανακηρύξει έκπτωτο τον ανάδοχο του αποχετευτικού δικτύου του πρώην δήμου Ερυθρών στη Δ. Αττική. Επρόκειτο για έργο προϋπολογισμού 2.145.000 ευρώ που αφορούσε την ανανέωση του αποχετευτικού δικτύου του πρώην δήμου Ερυθρών, το οποίο είχε ανατεθεί σε εργολάβο που κατέθεσε προσφορά για 970.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο εργολάβος συνάντησε μια σειρά εμπόδια και προσπαθούσε να απεμπλακεί από το έργο. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν για χρόνια ανοικτοί οι δρόμοι στη συγκεκριμένη περιοχή. Τελικά, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τη διάλυση της εργολαβίας το 2012 και καταβλήθηκε στον εργολάβο το αντίτιμο της εργασίας που είχε κάνει.
Για το συγκεκριμένο έργο, η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη θέσει σε αυτοδίκαιη αργία τους υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, που τυπικά φέρονται ως οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για μια τέτοια απόφαση, ενώ στην περίπτωση που καταλογισθούν ευθύνες και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής θα τεθούν και αυτά σε αργία.
Κατά το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε ότι ο έλεγχος είναι καλοδεχούμενος, από τη στιγμή που διασφαλίζει τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον. Όμως, τόνισε, αν η παραπομπή «υποκρύπτει πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες από τη διορισμένη ηγεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σηματοδοτεί με τον πιο άκομψο και χονδροειδή τρόπο την ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τότε προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στην κυβέρνηση».
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής παραπέμπονται ύστερα από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σχετική απόφαση του κ. Καλογερόπουλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΟ – http://www.imerisia.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s