Ανεξαρτησία / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Επιπτώσεις / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ / Κυβέρνηση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / Λειτουργία / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / Πρακτική εφαρμογή / Υποθέσεις

Ο Μανιτάκης έσπευσε στο ΣτΕ

manitakis-ste«Ο Μανιτάκης έσπευσε στο ΣτΕ

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Μόλις συμφώνησε με την τρόικα ο κ. καθηγητής έσπευσε στο ΣτΕ για τα περαιτέρω…

Θέμα συζήτησης με τον Πρόεδρο του Γ’ τμήματος Δημοσθένη Πετρούλια, με τον οποίο συζήτησαν για δύο ώρες, πως θα «νομιμοποιήσουν» τις αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, είτε πρόκειται για επίορκους είτε πρόκειται για αυτούς που πρέπει να τεθούν σε κινητικότητα.

Πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι περιπτώσεις 100 περίπου επίορκων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και ο υπουργός ζήτησε την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων.
Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν παράβαση καθήκοντος, απιστία περί την υπηρεσία, αναξιοπρεπή συμπεριφορά αδικαιολόγητη απουσία, ψευδείς βεβαιώσεις για προσωπικό όφελος και άλλα.

Βέβαια συζήτησαν και την κατάργηση των Δευτεροβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων που εξάλλου δεν έχουν συνεδριάσει και πως θα κάνουν τον νόμο για να προσφεύγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά το Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό κατευθείαν στο ΣτΕ.

Αυτό όμως που τους απασχολεί περισσότερο είναι πως θα νομιμοποιήσουν την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων διότι ήδη περιφερειακά Δικαστήρια (πρωτοδικεία από Χίο, Κρήτη κ.α.) έχουν βγάλει αποφάσεις ότι η κινητικότητα είναι αντισυνταγματική…

Όλα δείχνουν πως όταν δεν δουλεύει η Βουλή δουλεύει πολύ το ΣτΕ…»

ΠΗΓΗ – http://crimenet.gr

Οι επισημάνσεις (με bold και υπογράμμιση) δικές μας.

Υπενθυμίζουμε τις αρμοδιότητες τού Γ’ Τμήματος τού ΣτΕ σύμφωνα με το άρθρο 3 τού Π.Δ. 361/2001:

Αρθρο: 3

1. Στο Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπάγονται τα ένδικα βοηθήματα και μέσα που αφορούν διαφορές οι οποίες προκύπτουν από την εφαρμογή της νομοθεσίας για:

α) την οργάνωση και λειτουργία της Διοικήσεως, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των ιδρυμάτων ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και τη συγκρότηση, εκλογή, διορισμό και μεταβολές όλων των οργάνων αυτών.

β) το διορισμό ή την πρόσληψη και την υπηρεσιακή κατάσταση γενικά των δικαστικών, διοικητικών και στρατιωτικών λειτουργών και υπαλλήλων, των κληρικών, των υπαλλήλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και του προσωπικού γενικά του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ανεξάρτητα από τη φύση της υπηρεσιακής σχέσης με την οποία συνδέεται, την πρόσληψη και γενικά την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, καθώς και του προσωπικού των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 6 περ. δ του παρόντος,

γ) την εκλογή και την υπηρεσιακή κατάσταση γενικά του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού των ιδρυμάτων ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης,

δ) την εισαγωγή και κατάσταση γενικά μαθητών των παραγωγικών σχολών των λειτουργών και υπαλλήλων της περίπτωσης β’ και τη μεταβολή της κατάστασης των έφεδρων αξιωματικών,

ε) τους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, υποτρόφους και μετεκπαιδευομένους,

στ) τους δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υποθηκοφύλακες, δικαστικούς επιμελητές, επιμελητές ανηλίκων, ορκωτούς ελεγκτές – λογιστές, εκτελωνιστές και χρηματιστές.

2. Στο Γ’ Τμήμα υπάγονται επίσης οι κατά το Σύνταγμα και το νόμο προσφυγές υπαλλήλων.

3. Το Γ’ Τμήμα είναι αρμόδιο για την εκδίκαση των αιτήσεων αναιρέσεως που αφορούν τον έλεγχο του κύρους των νομαρχιακών, δημοτικών και κοινοτικών εκλογών.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s