ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Επιπτώσεις / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ / Κυβέρνηση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / Προσφυγή / Τράπεζα της Ελλάδος / Υποθέσεις

Στο ΣτΕ προσφεύγουν 2.087 μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

TT_STOURNARAS

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 2.087 μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ζητώντας να κριθεί παράνομη η ανάκληση άδειας λειτουργίας του ΤΤ και να ακυρωθούν ως παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις για τη σύσταση μεταβατικού πιστωτικού Ιδρύματος, με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ», τη χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας και τη μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού του πιστωτικού ιδρύματος.

Ειδικότερα, οι μέτοχοι που έχουν στην κατοχή τους 15.908.279 μετοχές, στρέφονται κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αναλυτικότερα, οι μέτοχοι στρέφονται κατά των πράξεων με τις οποίες συστήθηκε μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, στο οποίο μεταβιβάστηκαν στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού του πιστωτικού ιδρύματος όπου είναι μέτοχοι.

Στη συνέχεια ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του ιδρύματος και τέθηκε σε εκκαθάριση, με αποτέλεσμα την απώλεια του μετοχικού τους δικαιώματος και της περιουσίας τους, όπως, επίσης, και «της δυνατότητάς τους να διατηρήσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις μετοχές τους, μέσω των νόμιμων διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης».

Στην προσφυγή τους οι μέτοχοι επισημαίνουν ότι η υπουργική απόφαση, που προβλέπει την ίδρυση του νέου πιστωτικού Ιδρύματος, πάσχει από παντελή έλλειψη αιτιολογίας των λόγων ίδρυσης μεταβατικού νέου πιστωτικού Ιδρύματος, ενώ με την υπουργική απόφαση για τη σύσταση νέου ΤΤΕ παραβιάστηκε ο Ν. 3864/2010 λόγω παράνομης έκδοσης της εισήγησης (18.1.2013) τής επιτροπής μέτρων εξυγίανσης (έκθεση βιωσιμότητας).

Ακόμη, υποστηρίζουν οι μέτοχοι ότι σύμφωνα με το Ν. 3864/2010 η Τράπεζα της Ελλάδος είχε την υποχρέωση να αναμένει το αποτέλεσμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων πριν προβεί στην έκδοση της από 18.1.2013 εισήγησης της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον υπουργό Οικονομικών. Έτσι, όμως, παραβιάστηκε ο επίμαχος Ν. 3864/2010, λόγω μη προηγούμενης σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων τού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος ΑΤΕ.

ΠΗΓΗ – http://tvxs.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s