Αποφάσεις / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ / Λειτουργία / Υποθέσεις

3.000 € ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ!

apofasiΑποζημιώθηκε γιατί περίμενε 5 χρόνια μια δικαστική απόφαση

Το ποσό των 3.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών σε οδηγό, για τη ηθική βλάβη που υπέστη επειδή… τα δικαστήρια καθυστέρησαν κατά 1.895 ημέρες (5χρόνια, 2 μήνες και 10 μέρες) να εκδώσουν απόφαση επί της προσφυγής που είχε καταθέσει, για τη μη πρόσληψή του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Ειδικότερα, ο οδηγός τον Δεκέμβριο του 2006 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή κατά του σχετικού διαγωνισμού πρόσληψης οδηγών στην ΕΑΒ, καθώς έμεινε εκτός του διαγωνισμού.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του προσδιορίστηκε αρχικά στο ΣτΕ για τις 5.2.2009, αλλά αναβλήθηκε 4 φορές, καθώς το ΑΣΕΠ δεν έστελνε τα σχετικά έγγραφα λόγω έλλειψης νομικής υπηρεσίας, παρά τις έγγραφες οχλήσεις της αρμόδιας εισηγήτριας της υπόθεσης.

Μετά την ψήφιση του νόμου 3900/2010, λόγω αλλαγής αρμοδιότητας της ύλης των δικαστηρίων, η δικογραφία αυτή (υπόθεση) μεταφέρθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Εφετείο στις 16.12.2011, η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 29.2.2012 και θεωρήθηκε στις 26.6.2012.

Ο οδηγός διεκδικούσε από το Δημόσιο, σύμφωνα με το Ν. 4055/2012 και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), το ποσό των 35.000 ευρώ για την υλική και ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης του.
Tromaktiko

ΑΠΟ – http://www.newsnow.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s