Επιπτώσεις / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Φορολογία

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΖΗΤΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ!

ioanninaΠΗΓΗ – http://pomida.gr

Άμεση γενική μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 40% ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με ομόφωνη απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα.

Το Συμβούλιο επικαλείται μεταξύ άλλων την αδυναμία των δημοτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις προς τον Δήμο που προσδιορίζονται με βάση την αντικειμενική αξία των ακινήτων, την δραματική επιδείνωση όλων των δεικτών για την αγορά ακινήτων, την πρωτοφανή πτώση του όγκου της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ήπειρο, κατά 43% στην περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 αλλά και το υψηλό οικονομικό κόστος για το Δήμο σε περιπτώσεις αποζημίωσης κατόχων ακινήτων.

Στην απόφαση επισημαίνεται ακόμη ότι η διατήρηση των αντικειμενικών αξιών στα σημερινά επίπεδα επιδεινώνει περαιτέρω κάθε δραστηριότητα και κάθε οικονομικό δείκτη που σχετίζεται με την αγορά ακινήτων και την οικοδομική δραστηριότητα, όπως οι τιμές ακινήτων, οι αγοραπωλησίες, το κόστος κατασκευής, η απασχόληση, κ.λπ.

Στα αιτήματα, εκτός από τη γενική μείωση των τιμών ζώνης, περιλαμβάνονται ακόμη η κατάργηση του συντελεστή εμπορικότητας και η αύξηση των μειωτικών συντελεστών παλαιότητας. Σημειώνεται ότι παρόμοια ψηφίσματα θα υιοθετηθούν από τα δημοτικά συμβούλια πολλών σημαντικών πόλεων της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΗΓΗ – http://pomida.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s