Αναλύσεις / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Επιπτώσεις / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / Πρακτική εφαρμογή / Προσφυγή / Προτάσεις Διεξόδου / Φορολογία

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΑΠ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

bakalis

ΠΗΓΗ – http://www.pomida.gr

Σε κεντρική ομιλία του στο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ο συνεργάτης της ΠΟΜΙΔΑ δικηγόρος κ. Ευστάθιος Μπακάλης, διευκρίνισε τα πάντα σχετικά με τη δυνατότητα άσκησης προσφυγής εναντίον εκκαθαριστικού του ΦΑΠ 2010 και επομένων ετών, για την οποία μας ρωτούν από όλη την Ελλάδα. Ο κ. Μπακάλης συγκεκριμένα διευκρίνισε τα εξής:

1. Προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου νοείται μόνον ατομική κάθε ενδιαφερόμενου, και όχι συλλογική.

2. Για να έχει ελπίδες ευδοκίμησης λόγω αντισυνταγματικότητας, θα πρέπει να αφορά χρέωση σημαντικού ποσού φόρου επί απρόσοδης περιουσίας (ψιλής κυριότητας, ξενοίκιαστων ή δεσμευμένων ακινήτων κλπ), από φορολογούμενο χωρίς σημαντικά έσοδα ή άλλα οικονομικά μέσα επιβίωσης, που αδυνατεί πράγματι να αντοποκριθεί στην πληρωμή του.

3. Η προθεσμία προσφυγής είναι μηνιαία και αρχίζει από τη γνώση της συγκεκριμένης χρέωσης.

4. Η υποχρέωση πληρωμής του φόρου δεν αναστέλλεται από την άσκηση της προσφυγής, αλλά με δικαστική απόφαση επί αίτησης αναστολής στο ίδιο δικαστήριο, που εκδικάζεται άμεσα, η οποία όμως μπορεί να διατάξει και τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για τη διασφάλιση του Δημοσίου. 

Οι ενδιαφερόμενοι για την άσκηση μιάς τέτοιας προσφυγής θα πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στο δικηγόρο τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να στείλουν λεπτομερές μήνυμα  εδώ .

ΠΗΓΗ – http://www.pomida.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s