ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Δικαστήρια / Επιπτώσεις / Λειτουργία / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Υποθέσεις

Τα νέα μέλη τού Μισθοδικείου που θα δικάσουν τις αγωγές των δικαστών για τη μείωση αποδοχών τους

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΤα μέλη που θα δικάσουν τις αγωγές των δικαστών για τη μείωση αποδοχών τους

Κληρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τα μέλη του Μισθοδικείου για το 2013, που θα δικάσουν τις αγωγές των έξι δικαστικών ενώσεων, αλλά και ατομικά, δικαστών κατά του Μνημονίου ΙΙΙ και των αναδρομικών περικοπών των αποδοχών τους.

Ειδικότερα, τα μέλη του Μισθοδικείου (εκτός των προέδρων, του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κων. Μενουδάκου, που εκ του νόμου συμμετέχουν) είναι από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η Ευαγγελία Νίκα, από τον Άρειο Πάγο (ΑΠ) ο Παν. Πετρόπουλος, από το Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΣ) η Αγγελική Μουρουζή, από τους καθηγητές των Νομικών Σχολών οι Χαρ. Παμπούκης (Αθηνών), Αδάμ Παπαδαμάκης και Παρασκευή Αρβανιτάκη (Θεσσαλονίκης) και από τους δικηγόρους οι Φ.- Δ. Κρεμμύδας, Παν. Βασιλακόπουλος και Ι. Δρυλλεράκης.

Αναπληρωματικά μέλη του Μισθοδικείου κληρώθηκαν από το ΣτΕ οι Δ. Μαρινάκης και Αντ. Ντέμσιας, από τον ΑΠ Μιχ. Αυγουλέας και Μαρία Βασιλάκη, από το ΕΣ Βιργινία Σκεύη και Κων. Κωστόπουλος, από τις Νομικές Σχολές Φιλ. Σπυρόπουλος (Αθήνας), Δήμητρα Παπαδοπούλου (Αθήνας), Συμ. Μηναίδης (Θράκης), Πέτρ. Στάγκος (Θεσσαλονίκης), Νικ. Ιντζεσίλογλου (Θεσσαλονίκης) και Βικτωρία Δούκα (Θεσσαλονίκης), από τους δικηγόρους οι Δ. Γιώτσος, Νικ. Μαυρομάτης, Δ. Κορφιάτης, Κ.-Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Ι. Παπαδογιαννάκης και Δ. Μανώλης.
Το Μισθοδικείο καλείται να κρίνει τις αγωγές έξι δικαστικών ενώσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων τους, όπως και αγωγές δικαστών που στρέφονται κατά του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) και της σχετικής απόφασης του υπουργού Οικονομικών που προβλέπει την τμηματική επιστροφή των επιπλέον αποδοχών που έλαβαν οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί από 1.8. έως 31.12.2012, λόγω της αναδρομικής μείωσης των μισθών και συντάξεών τους, που έγινε.

Οι ενώσεις με τις αγωγές τους στο Μισθοδικείο υποστηρίζουν ότι οι περικοπές των αποδοχών δικαστών και εισαγγελέων παραβιάζουν τα άρθρα 17, 26, 87, 88 και 100Α του Συντάγματος, όπως και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Στο Μισθοδικείο έχουν προσφύγει οι: Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ένωση Διοικητικών Δικαστών και Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΟ – http://www.real.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s