Αποφάσεις / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / Ε.Α.Δ. / Επιπτώσεις / Κριτική / Κυβέρνηση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / Λειτουργία / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / Πρακτική εφαρμογή

«ΧΑΡΑΤΣΙ» ΔΕΗ: ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

EAD10Κατώτερος των περιστάσεων ο Άρειος Πάγος.  Με την αριθμ. 227/2012 απόφαση, την οποία εξέδωσε, κινήθηκε στα χνάρια τού Συμβουλίου τής Επικρατείας, υιοθετώντας, επί τής ουσίας, τους απαράδεκτους και εκβιαστικούς ισχυρισμούς τής Κυβέρνησης. Πρόκειται για μία απόφαση με, ουσιαστικώς, πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια. Η απαράδεκτη – αόριστη χρήση τής έννοιας τού «δικαίου τής ανάγκης», στο όνομα τού οποίου «δικαιολογείται» ή «συγχωρείται» κάθε παραβίαση τού Συντάγματος, αποτελεί το άλλοθι για τη «νομιμοποίησή» των παραβιάσεων αυτών και για εκδήλωση συμπεριφορών όπως αυτή τού Υπουργού Οικονομικών (βλ. 1) ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ “ΧΑΡΑΤΣΙ” ΤΗΣ ΔΕΗ – Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΙΝΚΑ – Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ & 2) Ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος σχετικά με δημοσιεύματα περί μη εκτέλεσης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για είσπραξη Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.).

Πώς είναι δυνατόν οι κ.κ. δικαστές τού Αρείου Πάγου να θεώρησαν βάσιμους τούς ισχυρισμούς τής Κυβέρνησης, όταν όλοι μέχρι σήμερα οι ισχυρισμοί και οι προβλέψεις τών τριών Κυβερνήσεων τών Μνημονίων έχουν διαψευσθεί επανειλημμένα και οι πολιτικές τους έχουν αποτύχει και οδηγούν τη χώρα και το λαό στην καταστροφή (βλ. εκθέσεις διεθνών οργανισμών, αλλά ακόμη και τις προβλέψεις τών ίδιων τών προϋπολογισμών τού Κράτους);

Ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο τής Επικρατείας ας ξεκαθαρίσουν ευθέως εάν υπάρχει Σύνταγμα, το οποίο πρέπει να εφαρμόζεται ή αν αυτό έχει καταργηθεί και έχει αντικατασταθεί από το «δίκαιο τής ανάγκης», ώστε οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν εάν έχει νόημα να προσφεύγουν πλέον στη Δικαιοσύνη ή εάν ο κάθε πολίτης πρέπει να αρχίσει να επικαλείται και να εφαρμόζει το δικό του «δίκαιο ανάγκης», προκειμένου να επιβιώσει (το δικαίωμα στη ζωή είναι υπέρτατο και προστατεύεται από το Σύνταγμα).

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους αξιότιμους κ.κ. δικαστές τού Αρείου Πάγου, ότι παρόμοια επιχειρήματα επικαλέσθηκε και επικαλείται η Κυβέρνηση και για τη μείωση τών αποδοχών τών δικαστικών λειτουργών. Πλην όμως σε αυτή την περίπτωση  ο Άρειος Πάγος έσπευσε να κρίνει ως αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές. Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Σε κάθε περίπτωση, με αυτή την απόφαση επιβεβαιώνεται το ρήγμα μεταξύ χαμηλόβαθμων και υψηλόβαθμων δικαστών, αλλά και η πλήρης απομάκρυνση σημαντικού μέρους τού δικαστικού κλάδου από την κοινωνία.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 1) Άρειος Πάγος: Το χαράτσι θα συνεχίσει να πληρώνεται μαζί με τη ΔΕΗ – Δεκτή η αίτηση αναστολής του Υπουργείου Οικονομικών, 2) Η απόφαση για το χαράτσι ΔΕ μπορεί να πάει στον Άρειο Πάγο γιατί ΔΕΝ έχει καταστεί τελεσίδικη

Advertisements

2 thoughts on “«ΧΑΡΑΤΣΙ» ΔΕΗ: ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

  1. Αυτά θα συμβαίνουν όταν οι αντιπρόεδρου, Πρόεδροι κ.λ.π. διορίονται από την Κυβέρνηση..Περιμένετε να δείτε ποίοι θα καταλάβουν το καλοκαίρι τις ανώτατες θέσεις και κρατείστε ονόματα.

  2. Παράθεμα: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ … ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ | Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s