ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ / ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ / Επιπτώσεις / Κυβέρνηση / Κοινωνική Ασφάλιση / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Μνημονιακή πολιτική

Προσφυγή φορέων στο ΣτΕ κατά της ένταξης στον ΕΟΠΥΥ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας καθώς και οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με αίτημα τη μη υπαγωγή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι έχει παρέλθει το εύλογο διάστημα εντός του οποίου ο υπουργός Εργασίας έπρεπε να είχε διαβιβάσει την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας των ταμείων τους στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή (ΕΑΑ) ώστε να είχε ήδη εκδοθεί η σύμφωνη γνώμη της, αλλά έπρεπε επίσης να έχει εκδοθεί και η σχετική εγκριτική υπουργική απόφαση. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι από την αναλογιστική μελέτη προκύπτει βιωσιμότητα των ταμείων έως και 40 έτη.

Με την προσφυγή ζητείται λοιπόν η ακύρωση της άρνησης τόσο του αρμόδιου υπουργού όσο και της Αρχής να προβούν στις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο προκειμένου τα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία υπάγονται οι ανωτέρω σύλλογοι να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και έτσι να μην υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η προσφυγή περιέχει αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ενώ η τακτική δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για τις 4 Μαρτίου 2013 στην 7μελή σύνθεση του Α’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ – http://www.lawnet.gr

One thought on “Προσφυγή φορέων στο ΣτΕ κατά της ένταξης στον ΕΟΠΥΥ

  1. Παράθεμα: Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις φορέων για την αναστολή της υπαγωγής στον ΕΟΠΥΥ | Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s