Ε.Α.Δ. / Επιπτώσεις / ΕΥΡΩΖΩΝΗ / Κυβέρνηση / Κόμματα / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ / ΜΝΗΜΟΝΙΑ / Πρόεδρος της Δημοκρατίας / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ: Πολύ κακό για το τίποτα ή μία από τα ίδια.

Τραγική και απαράδεκτη ήταν η εμφάνιση τού Πρωθυπουργού τής χώρας, κ. Σαμαρά, έναντι τής κ. Μέρκελ και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους. Απαράδεκτες ήταν και οι δηλώσεις του. Όλοι μας απαιτούμε και αναμένουμε από έναν Έλληνα πρωθυπουργό να πράξει, επιτέλους, το αυτονόητο. Δηλαδή να διαμαρτυρηθεί, δημοσίως και ενώπιον τής Καγκελαρίου Μέρκελ (η σημειολογία είναι σημαντικότατη), για την κατασυκοφάντηση τής χώρας μας και τού λαού μας από γερμανικά μέσα ενημερώσεως και γερμανούς πολιτικούς και για την πολιτική τών μνημονίων, την οποία μάς έχουν επιβάλλει η Γερμανία και οι δανειστές μας και η οποία ουδόλως οδηγεί στη διάσωση τής χώρας μας, αλλά στην προγραμματισμένη καταστροφή της. Επίσης, όλοι μας απαιτούμε και αναμένουμε από έναν Έλληνα πρωθυπουργό να επισημάνει, επιτέλους, δημοσίως και ενώπιον τής Καγκελαρίου Μέρκελ, τη διαφορετική  συμπεριφορά, την οποία επέδειξε η χώρα μας έναντι τής Γερμανίας, όταν αυτή αγωνιζόταν να ορθοποδήσει μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τις ευθύνες τής Γερμανίας έναντι τής Ελλάδας, τόσο για τις θηριωδίες τών Γερμανών την περίοδο 1941-1944 και για την καταστροφή τής χώρας μας, χωρίς να λάβουμε την παραμικρή αποζημίωση, όσο και για το γεγονός, ότι γερμανικές εταιρείες χρημάτιζαν συστηματικώς Έλληνες πολιτικούς, ελληνικά πολιτικά κόμματα και δημοσίους υπαλλήλους – λειτουργούς, προκειμένου να «κερδίζουν» διαγωνισμούς σε σχέση με προμήθεια υλικών και με έργα ή να γίνονται απευθείας αναθέσεις σ’αυτές τις εταιρείες. Όλοι μας, τέλος, απαιτούμε και αναμένουμε από έναν Έλληνα πρωθυπουργό να αξιώσει, επιτέλους, δημοσίως και ενώπιον τής Καγκελαρίου Μέρκελ,την παράδοση τής περίφημης «λίστας Χριστοφοράκου» με τούς επίορκους Έλληνες πολιτικούς και δημοσίους λειτουργούς, καθώς επίσης την έντοκη επιστροφή τού «κατοχικού δανείου» και τών πολεμικών αποζημιώσεων ή έστω τον όποιο συμψηφισμό τους με τυχόν νόμιμες οφειλές τής Ελλάδας προς τη Γερμανία.

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός τής χώρας μας συμπεριφέρθηκε, ως επαίτης και όχι ως ισότιμος εταίρος, ήταν απολογητικός και ξεπέρασε κάθε όριο κολακείας προς τη Γερμανία, στην οποία αναγνώρισε δημοσίως κυρίαρχο ρόλο στην Ευρώπη! Παράλληλα, συνέχισε να δηλώνει δημοσίως, ότι η Ελλάδα θα πράξει τα πάντα για να ικανοποιήσει τούς δανειστές μας και για να παραμείνουμε στη ζώνη τού ευρώ, προτάσσοντας, κατ’αυτόν τον τρόπο, τα συμφέροντα τών δανειστών έναντι τών συμφερόντων τού ελληνικού λαού ή ταυτίζοντας τα συμφέροντα τών δανειστών με τα συμφέροντα τού ελληνικού λαού. Τέλος, προσέβαλε, όπως και οι πρόσφατοι προκάτοχοί του την Ελλάδα και τούς Έλληνες, αναφερόμενος, για πολλοστή φορά, σε αναξιοπιστία τής χώρας. Επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου είχαμε περιγραφεί ή χαρακτηρισθεί έναντι τών υπολοίπων λαών, ως διεφθαρμένος λαός. Τώρα, χαρακτηριζόμασθε και ως αναξιόπιστος λαός! Εάν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι τής χώρας μας και τα κόμματά τους, που μάλιστα ευθύνονται διαχρονικά για την καταστροφή της και για την κατάντιά της, λοιδορούν δημοσίως τη χώρα τους, αντί να την υπερασπίζονται, τότε για ποίο λόγο να μην μάς χλευάζουν οι ξένοι;

Εάν υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας αυτό δεν αφορά στη χώρα μας έναντι τών ξένων δανειστών μας (αυτοί έχουν κερδίσει και κερδίζουν πολλαπλώς σε βάρος τής χώρας μας), αλλά της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, στην οποία περιλαμβάνεται ο κ. Σαμαράς, έναντι τού ελληνικού λαού. Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Σαμαρά, καθώς και πολλούς αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, να «θυμηθούν» τι έλεγαν και τι υπόσχονταν προεκλογικώς και τι έπραξαν και πράττουν τελικώς. Εάν όλοι αυτοί οι πολιτικοί είχαν στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια, όφειλαν να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, να παραιτηθούν και να μην διεκδικήσουν ξανά την ψήφο του, την οποία αποσπούν με τούς γνωστούς άθλιους πολιτικά τρόπους.

Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, εκπρόσωπος τής χώρας μας δεν στάθηκε στο ύψος τών περιστάσεων και ταπείνωσε τη χώρα μας και το λαό μας με τη συμπεριφορά του και με τις δηλώσεις του, ενισχύοντας κατ’αυτόν τον τρόπο τις ορέξεις τών δανειστών μας. Αναστατώθηκε η χώρα και η πρωτεύουσα,  απαγορεύθηκαν, για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση τής δημοκρατίας, οι συγκεντρώσεις και οι συναθροίσεις σε μία μεγάλη έκταση τής πρωτεύουσας, ώστε να έχουμε τελικώς μία κακόγουστη και πολυδάπανη επικοινωνιακή φιέστα, στην διάρκεια τής οποίας ακούσαμε, τον μεν Πρωθυπουργό τής χώρας μας να διακηρύττει εκ νέου και εντόνως την πλήρη συμμόρφωσή μας με τις επιταγές τής Γερμανίας και τών δανειστών μας, τη δε Καγκελάριο Μέρκελ να μην δίνει το παραμικρό αντάλλαγμα, αλλά να συνεχίζει να απαιτεί, να διεκδικεί και να συμπεριφέρεται, ως επικυρίαρχος στη χώρα μας. Παράλληλα, εξήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, τούς νέους τομείς ενδιαφέροντος τής Γερμανίας, πέραν τών γνωστών της ενέργειας (π.χ. πρόγραμμα «Ήλιος», υδρογονάνθρακες, κλπ) και τών ειδικών οικονομικών ζωνών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους τομείς τής Υγείας και τής τοπικής αυτοδιοικήσεως (πιθανώς στη διαχείριση τών απορριμμάτων, κλπ). Πολύ κακό, λοιπόν, για το τίποτα και μία πολιτική ηγεσία τραγική και απαράδεκτη.

 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s