ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Οι «Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι» (Ε.Α.Δ.) δημιουργήθηκαν από την ανάγκη τών δικηγόρων να εκφρασθούν, να εκπροσωπηθούν, να επιβιώσουν και να αγωνισθούν, μαζί με τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, για Δημοκρατία και για Δικαιοσύνη.
Αυτήν την ανάγκη θα έπρεπε να την καλύπτουν τα Διοικητικά Συμβούλια τών Δικηγορικών Συλλόγων τής Ελλάδας, με προεξάρχοντες τούς Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης. Πλην όμως, όπως ισχύει πλέον με πολλά συνδικαλιστικά όργανα στη χώρα μας, η πλειοψηφία τους έχει μετεξελιχθεί σε όργανα εξυπηρέτησης κομματικών, κυρίως, συμφερόντων και όχι τών καλώς εννοουμένων συμφερόντων τών Ελλήνων Δικηγόρων και τής ελληνικής κοινωνίας.
Στα πλαίσια αυτά, οι προαναφερθείσες συνδικαλιστικές ηγεσίες, κυρίως αυτή τού Δικηγορικού Συλλόγου τής Αθήνας, άλλοτε ανέχονται και άλλοτε αντιδρούν «χλιαρά – αναιμικά», άλλως «για τα μάτια τού κόσμου», σε κάθε ενέργεια τής εκτελεστικής εξουσίας, με την οποία αποδομείται το Κράτος Δικαίου, παραβιάζεται το Σύνταγμα και εξοντώνεται, μεταξύ πολλών άλλων συμπολιτών μας, και ο μαχόμενος δικηγόρος, ο οποίος οδηγείται στην έξοδο από το επάγγελμα ή στην υπαλληλοποίησή του και στην υποταγή του. Φωτεινή εξαίρεση αποτελούν ορισμένοι Δικηγορικοί Σύλλογοι τής επαρχίας και μεμονωμένα μέλη τών Διοικητικών Συμβουλίων άλλων Δικηγορικών Συλλόγων.
Κατόπιν όλων τών παραπάνω, οι «Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι» (Ε.Α.Δ.) ξεκαθαρίζουμε, ότι σκεφτόμαστε και ενεργούμε πέρα και πάνω από κόμματα, ήτοι προτάσσουμε τα δίκαια αιτήματα τών δικηγόρων τής Ελλάδας και εν γένει τής ελληνικής κοινωνίας. Ως εκ τούτου, σκοποί και στόχοι τών «Ενωμένων Αδέσμευτων Δικηγόρων» είναι:
1. Η ορθή λειτουργία και απονομή τής Δικαιοσύνης, καθώς και η ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων τών πολιτών σ’αυτήν.
2. Η ενότητα τών δικηγόρων τής Ελλάδας. Θα προάγουμε ό,τι ενώνει τούς δικηγόρους, καταγγέλλοντας και αποκαλύπτοντας κάθε διχαστική ενέργεια κομμάτων και συνδικαλιστικών οργάνων.
3. Η αποκατάσταση τού θεσμικού ρόλου τών δικηγόρων στη Δικαιοσύνη και τού κύρους τους στην κοινωνία.
4. Η ορθή λειτουργία τών Δικηγορικών Συλλόγων τής χώρας και η αποκατάσταση τής δημοκρατικής νομιμότητας στον μεγαλύτερο δικηγορικό σύλλογο τής χώρας, ήτοι στον Δ.Σ.Α.
5. Η αποκατάσταση και η διαρκής τήρηση τής δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας στη χώρα μας και η συνδρομή μας στους δίκαιους αγώνες τών συμπολιτών μας και
6. Η ενημέρωση όλων τών συναδέλφων μας, αλλά και όλων τών συμπολιτών μας, για το περιεχόμενο τών αντισυνταγματικών νόμων, οι οποίοι ψηφίζονται σωρηδόν, καταλύοντας την ανεξαρτησία τής χώρας μας, το κράτος πρόνοιας και το κράτος δικαίου.
Καλούμε, λοιπόν, όλους τούς συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, καταρχήν να ενημερωθούν και στη συνέχεια να συμπαραταχθούν, διότι καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης και ο πολίτης, ο οποίος συμμετέχει στα κοινά, διεκδικώντας τα δικαιώματά του και ελέγχοντας διαρκώς την όποια εξουσία. Η γνώση είναι η δύναμη τών ελεύθερα – δημοκρατικά σκεπτόμενων πολιτών και η ενεργός συμμετοχή τους είναι η έμπρακτη αξιοποίηση αυτής τής δύναμης. Αντιθέτως, από την άγνοια και από την αποχή τών πολιτών αντλούν τη δύναμή τους τα αυταρχικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα. Εμείς, λοιπόν, υποσχόμαστε, ότι θα δώσουμε τη μάχη τής ενημέρωσης τών δικηγόρων και τών συμπολιτών μας, καθώς και τη μάχη τής συμμετοχής σε κοινούς αγώνες για δημοκρατική νομιμότητα, για Δικαιοσύνη και για ευημερία τής ελληνικής κοινωνίας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

4 thoughts on “ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

 1. Ασπάζομαι τους στόχους και τις αρχές σας,όπως διακηρύσσονται στο παραπάνω κείμενο. Βεβαίως, οφείλω να επισημάνω ότι στην πρακτική εφαρμογή των στόχων και των αρχών αναφύονται οι διαφωνίες.
  Νικόλαος Κ. Παπαδόπουλος
  Διδάκτωρ Νομικής Ε.Κ.Π.Αθηνών
  Δικηγόρος Θεσσαλονίκης
  drnkp@otenet.gr

  • Διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις πάντα θα υπάρχουν. Όταν όμως οι διαφωνίες και η κριτική προκύπτουν καλοπροαίρετα και υπάρχει διάθεση διαλόγου χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και φανατισμούς, τότε αυτές οι διαφωνίες και αυτή η κριτική μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα.

 2. Πρέπει επιτέλους να πατήσουν πόδι οι Επαρχιακοί Δικηγορικοί Σύλλογοι και να υψώσουν το ανάστημά τους οι Πρόεδροι των περιφερειακών Συλλόγων και όχι να συντάσσονται συνεχώς με τις αποφάσεις της Αθήνας! Τα συμφέροντα των Αθηνών είναι διαφορετικά λόγω των μεγάλων στούντιο που υπάρχουν εκεί (δικηγορικές εταιρίες) που είναι εμπλεκόμενα και τελικά διαπλεκόμενα στα Κυβερνητικά Κέντρα αποφάσεων. Μόνο όταν ενώσουν τις φωνές τους και συντονιστούν όλες οι επαρχίες και γίνει ντόρος, μόνο τότε θα μας προσέξουν και θα μας πάρουν στα σοβαρά. Μέχρι τώρα, είμαστε το ανέκδοτο της ημέρας για το Υπουργείο και την… «Κυβέρνηση». Λένε δικηγόροι και γελάνε εκεί κάτω.
  Με 1 απεργία αυτή τη βδομάδα και 1 την επόμενη, δεν τρομάζουμε κανέναν και δεν πετυχαίνουμε απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα, άδικα ζημιώνουμε τη τσέπη μας με το να χάνουμε έστω και τα λίγα εκείνα δικαστήρια. Ούτως ή άλλως, είμαστε στόχος και τα μέτρα που θέλουν να περάσουν μας σβήνουν απ’ τον χάρτη. Με δυό λόγια μας λένε «κλείστε τα γραφεία σας, σχίστε τα πτυχία σας και βρείτε κάτι άλλο να ασχοληθείτε». Αυτά όλα που πάνε να περάσουν, αυτό ακριβώς λένε .&-

  • Συνάδελφε δεν έχεις δίκιο, όταν λες ότι τα τα συμφέροντα των Αθηνών είναι διαφορετικά. Μόνο μιας μικρής μειοψηφίας. Η πλειοψηφία των δικηγόρων της Αθήνας,που είναι μαχόμενοι, θέλουν κι εκείνοι να αγωνιστούν, γι’ αυτό δεν τολμά η συνδικαλιστική ηγεσία στην Αθήνα να κάνει Γενική Συνέλευση! Παίρνουν όλες τις αποφάσεις μόνοι τους χωρίς να ρωτήσουν κανένα! Μην μπαίνεις στη διαδικασία διχαστικών διλημμάτων. Αυτό θέλουν κι αυτοί. Ενωμένοι, ενημερωμένοι και οργανωμένοι, μόνο έτσι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι προσπερνώντας την όποια βολεμένη συνδικαλιστική ηγεσία. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος δημιουργίας της «κίνησής» μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s